Po návratu do Zbrojovky šestadvacetiletý hráč touží. „Určitě se chci probojovat minimálně do kádru. A ideálně i do základní sestavy," říká Škoda.

Před novou sezonou si Zbrojovka dala za hlavní cíl posílení útoku, každý ofenzivní hráč tak může zaujmout. „Taky jsem slyšel, že trenéři řeší hlavně posílení předních řad. Tak věřím, že naplním jejich představy," přeje si hráč z fotbalové rodiny. Jeho bratr Milan hraje za Slavii, kopáním do balonu se živil i jejich otec.

Podobně jako Škoda přišel zatím na zkoušku do Brna další útočník, který nedávno oblékal žižkovský dres, Martin Surynek. „Vedení nám neřeklo, že je to tak, že si mezi námi dvěma vybere jednoho. Ale určitě je tahle varianta dost možná," informuje 191 centimetrů vysoký forvard.

Proč se brněnským útočníkům nedařilo v minulém ročníku proměňovat šance, posoudit nedokáže. Dobře ale ví, kdo se velkou měrou podílel na konečném devátém místě Zbrojovky. „Pavel Zavadil je jednoznačně nejdůležitější hráč v klubu. Bez něj by to měla Zbrojovka hodně složité," myslí si Škoda.

Přestože od podzimu nastupoval za Žižkov, výkony mateřského klubu sledoval. „Na začátku to úplně dobře nevypadalo. S příchodem trenéra Kotala se ale mužstvo zvedlo. Konečné deváté místo je určitě dobrý výsledek," domnívá se pražský rodák.

Za Viktorii sice naskočil do dvaadvaceti druholigových zápasů, většinou však jako náhradník. Vstřelil dva góly. „Moc spokojený s poslední sezonou nejsem, příliš jsem toho neodehrál. Hráli jsme s jediným útočníkem a trenér sázel na Radka Voltra, kterému se dařilo," vrací se k poslednímu angažmá Škoda.

V neděli za Zbrojovku odehrál poločas v prvním přípravném utkání proti nově třetiligové Líšni, která oslavila devadesát let od svého založení. Prvoligový klub svou farmu porazil jednoznačně 5:2, Škoda žádnou branku nevsítil.

DAVID NEKVINDA