Akce navazuje na loňskou výpravu na stejné místo. Tehdy do Zlína vyrazilo čtyřicet aut a za volant svého daru z fotbalové rozlučky na stadionu za Lužánkami usedl Švancara. „Napadlo mě využít Pavlových služeb a souhlasil. Doufám, že překonáme loňský rekord, ale hlavní věc to není. Chceme zejména podpořit klub. Loni šlo o výborný zážitek, který se snad letos zopakuje," vyhlíží známý fotbalový bavič Švancara.

ZASTÁVKA NA ČURÁNÍ

Sraz všech fanoušků je v sobotu v pravé poledne u stadionu za Lužánkami, kolona odjíždí v půl jedné. Prvoligový zápas ve Zlíně má výkop ve tři hodiny odpoledne. „Účastníci se mají na co těšit. Pojede se asi stokilometrovou rychlostí, víc ani můj mercedes nejede. Jde o velký zážitek. Loni jsme třeba stavěli uprostřed trasy na čurání. Bylo to na pokutu, jenže na dálnicí do Zlína není dlouho žádná benzinka. Zastavili jsme tedy na krajnici. Nastal srandovní pohled, když všichni vylezli z aut a ulevili si. Existuje z toho spousta videí," vzpomíná Švancara, který tentokrát výjezd kolony odstartuje.

Zraněný kapitán Zbrojovky, který finišuje s doléčováním operovaného kolene, se musí připravit na změnu komfortu cestování. „Specialitu mercedesu představuje fakt, že když jede delší dobu, začne to v něm smrdět. Ale není se co divit, už je to veterán. Už taky nezaběhnu stovku za patnáct vteřin, ale za minutu a půl," culí se vyhlášený vtipálek.

„Žádné školení na řízení jsem nedostal, snad cestu přežijeme," dodává Zavadil.

I přes mouchy svého mercedesu na něj Švancara nedá dopustit. „Jde o dárek od fandů. Už jsem na něj měl i nabídky. A nešlo zrovna o malé částky. Jen tak se ho však nezbavím. Jezdit s ním je bezvadné, přednost vám dává i šalina," popisuje bývalý prvoligový hráč, který v den akce oslaví devětatřicáté narozeniny.

„Snad se se vše odehraje ve zdraví a bez problémů jako loni," doufá Švancara.