Právo postupu by v tom případě připadlo dalšímu týmu v pořadí, bronzové místo s tříbodovým náskokem před Zbrojovkou patří Sokolovu. Jak se k možné nabídce postaví? „Ptá se mě na to mnoho lidí, ale vedení nám naznačilo, že pro příští ročník s ligou nepočítá," povídá čtyřiatřicetiletý stoper Baníku a bývalý brněnský hráč Josef Dvorník.

Sokolov totiž také nesplňuje svazové podmínky ohledně stadionu a zázemí, ovšem baníkovský ředitel Pavel Makoň před týdnem pro Deník Rovnost uvedl, že počítá s výjimkou nebo sehnáním peněz na rekonstrukci. „Nám vedení naznačilo, že o lize neuvažuje. My chceme skončit třetí a víc to neřešíme, na postup nespoléháme," říká Dvorník.

Mistr české i slovenské ligy počítá, že Ústí výjimku na nejvyšší soutěž nedostane. „Sice chtějí hrát v Teplicích, o čemž do čtrnácti dnů rozhodne ligové shromáždění, ale podle mě ji neobdrží. Už ji jednou dostalo a nic se nezměnilo," míní aktér 160 utkání v nejvyšší soutěži, v nichž dal dva góly.

Do Sokolova přišel v létě a hned se zařadil mezi opory. Tým letos skončí nejhůře čtvrtý, jeho dosavadní maximum byla šestá příčka. „Chceme udržet třetí místo, ale už nyní jde o nejlepší sezonu. Jsem v klubu spokojený, co se týče peněz i zabezpečení, funguje na vysoké úrovni. Klub má zájem, abych smlouvu ještě o rok prodloužil," těší obránce.

Dvorník stále patří Zbrojovce, kde mu loni v zimě vypršel kontrakt, v Sokolově pouze hostuje. Brno může v tabulce udržet pod sebou. „Zajímají mě naše výkony. Ať už jsem jakýkoli klub opouštěl v dobrém či zlém, vždy šlo pak už o uzavřenou kapitolu. Jsem v kontaktu s brankářem Doležalem a vím, jaká je tam situace. Zbrojovce přeju návrat do ligy i nový stadion," hlásí.

Druholigovou sezonu uzavře Baník na hřišti dvanáctého Táborska, naposledy zdolal doma 3:0 Bohemians. „Ve druhé lize nehraje tabulka roli, ale poslední dobrý výkon nás povzbudí. Ke třetí příčce nám stačí bod, s tím do posledního kola jdeme," dodává Dvorník.