FARMA ZBROJOVKY. Například v utkání proti Vyškovu nastoupilo osm hráčů Zbrojovky Brno. V dalších zápasech se počet posil z první ligy vždy lišil a záležel na programu Zbrojovky, což výkony ovlivnilo. „Rotace hráčů byla obrovská. Když doplníte tým o osm fotbalistů, je to moc. Není to lehké, když v týdnu trénuje dvanáct lidí z Líšně a do zápasu se dostanou tři nebo čtyři. Musíme si vytvořit vlastní osu mužstva a jen doplňovat," oznamuje Mazura. „Kluky z Líšně situace asi moc netěší, ale náladu v týmu nenarušuje. Je to tak nastavené. Nemáme kvalitu, aby nastupovali jen naši hráči," ví líšeňský kapitán Rudolf Čampa.

TÁPÁNÍ V OBRANĚ. Třicet tři branek padlo do sítě Líšně, která má po béčku Opavy druhou nejhorší obranu třetí ligy. Skóre posledních dvou utkání podzimu – 0:8. „V obranné fázi chybí souhra. Dostali jsme hodně gólů. Neměli jsme se jak sehrát, kluci ze Zbrojovky se vždy přidali jen na zápas. Chceme na jaře stabilizovat hlavně obrannou čtverku," říká Mazura. „Nevíme, co od sebe čekat. Když jsme nebyli farma, fungovalo to. Vymlouvat se ale nemůžeme. Určitě není problém jen v obraně," dodává Čampa.

LÍŠEŇSKÁ ZRANĚNÍ. S rozsáhlou marodkou se nepotýkala jen Zbrojovka, ale i Líšeň. „Na podzimu nám chyběli stabilní hráči sestavy Stehlík, Čampa, Milotínský, Drábek nebo Sus. Omelčenko zase odjel po osmém kole pro vízum a už se nevrátil," podává Mazura výčet absencí.

SLABÁ PRODUKTIVITA. Líšni na podzim chyběli tři fotbalisté, kteří se starali o útočnou fázi. Nejlepším střelcem se stal s pěti góly Šimon Šumbera z prvoligového Brna. „Zbrojovku trápil podobný problém. Hodně zraněných a neměla útočníky. Taky jsme sahali do béčka, Odrazilo se to na výsledcích," uvědomuje si kouč.

ZÁŘIJOVÁ KRIZE. Od 14. září do konce měsíce Líšeň odehrála čtyři zápasy a ani v jednom z nich nebodovala. Nepovedené období zapříčinilo propad v tabulce. „Chybí nám body z dobře rozehraných zápasů. V Třebíči dostaneme zbytečné góly, když jsme vedeme 2:1. S Kroměříži prohrajeme po naší chybě. Mít o pět bodů víc, jsme jinde, třeba kolem desátého místa," lituje Mazura.

PETR MUSIL