I když ještě dorostenecký, s pražskou Slavií v roce 1994. „Doma jsme vyhráli 2:0 a z Brna jsme vezli výhru 3:1. Pak jsem byl za Lužánkami s áčkem Slavie, když přišlo přes čtyřicet tisíc lidí, ale nenastoupil jsem. S Libercem jsem tu hrál asi dvakrát, jednou jsme prohráli a jednou vyhráli," vybavuje si devětatřicetiletý Štajner.

Na rozlučkový zápas se známý fotbalový hračička hodně těší. „Před takovou kulisou jsem ještě u nás nehrál, jen v Německu. Klobouk dolů před Petrem Švancarou," uznale pokyvuje bývalý záložník německého Hannoveru.

Brnu přeje, aby snaha vyústila ve stavbu nového arény. „Jsem rád, že se konečně něco děje, za Lužánky lidi vždycky chodili. Určitě jsem pro, aby se tady vybudoval i národní stadion, na kterém bude hrát reprezentace, lepší než všechno dávat do Prahy," má jasno vytříbený technik. „Pro Pražáky to není daleko, pro Ostraváky taky ne. Brňáků je spousta a umějí vytvořit úžasnou atmosféra" dodává.

V sobotu od čtyř hodin odpoledne očekává na hřišti uvolněný souboj. „Půjde o to si zahrát a zápas si užít. Nebude to vyhrocený duel, ale jsou tady například soutěživí hokejisté. Navíc umějí docela kopat. Minulý rok jsem s nimi hrál podobný duel v Českém Dubu a dá se to," usmívá se člen Klubu ligových kanonýrů, který od jara hraje krajský přebor za Chrastavu.