Domácí MSK z pozice posledního celku tabulky drželo do posledních minut naději na bod, favorizovaná rezerva Zbrojovky Brno si ale nakonec všechny tři odvezla po výhře 3:1. Díky prohře Lanžhota ve šlágru kola na hřišti rezervy Jihlavy 1:2 tak Zbrojovka poskočila na druhou pozici tabulky. „Měli jsme spoustu šancí a jasnou územní převahu, ale příležitosti jsme neproměňovali,“ prohlásil trenér brněnského výběru Richard Dostálek.

Když v osmnácté minutě otevřel skóre hostující Ondřej Pachlopník zdálo se, že Brňané k povinným třem bodům doputují bez komplikací. Jenomže domácí potvrdili, že se postupně dostávají z herní mizérie a v 31. minutě srovnal svým čtvrtým gólem sezony kanonýr břeclavského celku Matěj Kriston. „Vzhledem k tomu, v jaké jsme situaci, tak kluci podali výborný výkon a vydali ze sebe maximum. Je dobře, že jsme dokázali v prvním poločase srovnat,“ liboval si trenér Břeclavi Petr Vybíral.

Radost. Břeclavští softbalisté se probojovali do extraligového finále.
Dva postupy a finále. Softbaloví nováčci z Břeclavi v extralize šokují

Podobně jako domácí, i hosty povzbudil nejlepší kanonýr týmu. Martin Sedlák po přestávce v rošádě dvou talentů brněnského celku pokukujících po A týmu nahradil na hřišti Pachlopníka a v 53. minutě vrátil Zbrojovce vedení.

Výhru pojistil tři minuty před koncem základní hrací doby trefou z penalty Miroslav Kroutil. „Prohra se Zbrojovkou není katastrofa, nedoufali jsme, že ji vezmeme body. Spíš je škoda proher se soupeři těsně před námi,“ litoval Vybíral.

Nejvíc břeclavské fotbalisty po sobotním klání mrzí ztráta výrazné osobnosti družstva Jana Hlocha, který si vykloubil rameno a v 77. minutě jej na hřišti musel nahradit Marián Borovský. „Je to samozřejmě oslabení, uvidíme, jak dlouho nám bude chybět. Celkově jsme na podzim ještě nehráli v kompletní sestavě a nebo dvě kola za sebou aspoň ve stejné sestavě. Vždy máme nějakou novou absenci nebo onemocnění,“ láteřil Vybíral.

Rosice 05.10.2019 - Rekord padl! Byť pouze na mokré trati. Na Masarykův okruh i přes velmi nepříznivé počasí dorazily téměř dvě stovky motorkářů. 185 účastníků Motoshow rekordu uctilo památku  a zároveň se hromadnou jízdou po závodní dráze rozloučilo s da
Vzpomínkovou jízdu ovlivnil déšť. Motocyklisté vytvořili rekord na mokré dráze

Jeho svěřenci se v posledním měsíci zvedli z mizérie úvodu ročníku, nasbírali ovšem pouhé dva body a okupují poslední pozici tabulky. „Určitě je patrné zlepšení. Jde vidět, že už i kondičně stíháme celý zápas. Ale pořád platí, že musíme přežít podzim a v zimě pořádně zapracovat na některých herních prvcích a na kondici, aby se neopakovala situace z léta, kdy jsme měli minimum času,“ poznamenal Vybíral.

Ve zbytku podzimní části sezony mají jeho svěřenci ukrutně těžký los. Třeba v příštím kole jedou v neděli na hřiště předního týmu tabulky Staré Říše, kde sehrají zápas ve tři odpoledne. Poté vyzvou neméně silné Tasovice a čeká je taky derby proti Lanžhotu.

MSK Břeclav - Zbrojovka Brno B 1:3 (1:1)
Branky: 31. Kriston – 18. Pachlopník, 53. Sedlák, 87. Kroutil (pen.). Rozhodčí: Jahoda – Hovorka, Volek. Žluté karty: Fibingr, Wallisch, Kriston, Ianosteac, Slaný – Mach. Diváci: 90.
Břeclav: Fibingr – Hloch (77. Borovský), Ianosteac (K), Horčička, Pavlík (63. Hakala), Wallisch, Fiala, Trčka, Zonyga (84. Diviš), Kriston, Slaný.
Zbrojovka B: Trbušek, Mach, Jambor (46. Doubravský), Kroutil (87. Chyla), Jurásek, Slunský (46. Holman),Dobrovodský (89. Papež), Blažík (K), Pyš, Gerneš, Pachlopník (46. Sedlák).