Krátce po poločase navíc vstřelil branku a pomohl k výhře Zbrojovky nad Slováckem 2:1. „Každý gól hráči pomůže, hlavně útočnému. Ten je na hřišti proto, aby branky střílel nebo připravoval. Jsem rád, že jsem dostal důvěru od začátku a také ji mohl splatit,“ hlásí devětadvacetiletý forvard.

Gól jste vstřelil kolenem?

Ano, předtím jsem dával míč pod sebe na Lutyho (Milan Lutonský – pozn. red.), byl tam ještě souboj a jako nejlepší řešení se ukázalo zakončit kolenem. Na nohu byl balon moc vysoko, na hlavu zase nízko. Jsem rád, že padl gól.

Dá se kolenem korigovat dráha míče?

Snažil jsem se jej hlavně trefit tak, aby šel do brány.

Skóre jste otevřel krátce po začátku druhé půle. Je lepší vstřelit gól ze šatny než do šatny?

Každý gól je vždycky plus. Jsme rádi, že jsme jej dali jako první a po brance Pildy (Tomáš Pilík – pozn. red.) na 2:0 bylo prakticky po zápase. Sice jsme si to na konci trochu zkomplikovali, ale už bylo pozdě a gól Slovácka nic neřešil.

Fotbalisté brněnské Zbrojovky v jedenáctém kole nejvyšší soutěže přehráli Slovácko 2:1.
Vítězná premiéra pro kouče Pivarníka. Zbrojovka doma přehrála Slovácko

Co říkáte na způsob, jak vyřešil šanci Tomáš Pilík?

Udělal to fantasticky a nádherně, protože dal gól. (smích)

Nakopl vás hodně první gól, který jste vstřelil?

Po brance jsme sice nechali Slovácko trochu hrát a báli se o výsledek. Na druhou stranu si myslím, že jsme měli utkání pod kontrolou a soupeř až do devadesáté minuty neměl téměř žádnou šanci.

Přitom první poločas se zdálo, že jste trochu v křeči.

To bych úplně neřekl. Šancí jsme moc neměli, ale snažili jsme se plnit věci, které po nás trenéři chtěli. Z rohu měl tutovku Feri (Francis Koné – pozn. red.), ale gólman hlavičku dobře chytil. Naopak jsme soupeře dvakrát nepohlídali na zadní tyči, ale jinak si myslím, že jsme utkání zaslouženě vyhráli.

Řekl jste, že jste se snažili plnit pokyny trenéra. Co přesně od vás Roman Pivarník vyžadoval?

Určitě jsme nechtěli nechat Slovácko rozehrát, aby se nemohlo prezentovat svojí hrou, a podle mě se nám to celkem dařilo. Napadali jsme vysoko, což jsme chtěli, a utkání mělo vysoké tempo.

Na snímku Kršák (Rosice) a Hloch.
Rosice ženou i hladoví obránci. Za sezonu už dali devět gólů

Jaké nové věci kouč Pivarník přinesl?

Hodně věcí, v podstatě všechno. Od základu se vše změnilo, nějaké taktické pokyny si asi necháme pro sebe, ale trenér má jasnou vizi, co po nás chce. Musíme taktiku plnit dál, protože nám to proti Slovácku přineslo úspěch.

První zápasy pod novými trenéry se vám daří, předtím jste porazili Spartu, teď Slovácko…

To je pravda, ale musíme vyhrávat dál, nesmí to znovu skončit po jednom utkání, jako to bylo předtím. Hlavně je potřeba zvládat domácí klání za tři body, a když přivezeme něco z venku, jedině plus.

Je velká vzpruha, že jste se bodově dotáhli na mužstva, která se nacházela v tabulce před vámi?

Určitě, protože být poslední na čtyřech bodech není nic příjemného. Jsme rádi, že jich teď máme sedm, a musíme se soustředit na další duel.

Trenér Zbrojovky Brno Roman Pivarník.
Pivarníkova mise v Brně začíná. Poslední Zbrojovka se střetne se Slováckem