Jeho svěřenci však utkání začali vlažně. Aktivitu v úvodních minutách přetavili domácí ve vedoucí gól. Před Vlastimilem Veselým se zblízka nemýlil v 38. minutě Daniel Procházka. „První poločas jsme odjezdili, jak jsme chtěli. Měl jsem ještě na hlavě gólovku. Kdybychom odskočili na 2:0, bylo to úplně jiné. Ve druhé půli už nám trochu docházely baterky, soupeř nás přečísloval po lajnách," mrzelo střelce jediné ústecké branky, jehož následná chyba Zbrojovku nakopla.

Procházka si vyčítal ztrátu míče na brněnské polovině. Po následné akci zakončoval Řezníček do odkryté branky. „Chtěli jsme zápas co nejdříve rozhodnout, ale Ústí nám to zkomplikovalo. Naštěstí se nám povedlo rychle vyrovnat, což bylo rozhodující," oddechl si Alois Hyčka, jenž v závěru z protiútoku skóroval.

Bývalý ústecký hráč navázal na trefu Řezníčka a Davida Paška, které přišly po přihrávkách ze stran a důrazu v předbrankovém prostoru. „Jsem rád, že se kluci prezentovali dobrým výkonem. Výhru ale nepřeceňuji, čeká nás Dukla Praha, a navíc máme několik zraněných," řekl Habanec.

Šestačtyřicetiletý kouč i asistent Lukáš Přerost dostali před duelem ústecký dres jako vděk za trenérské angažmá na severu Čech. „Je vidět, že se tu dá hrát důstojný fotbal s nějakou vizí. Návrat byl hezký. Diváci byli výborní, děkuji jim za těch šest let," dodal Habanec.

Ústí nad labem – Zbrojovka Brno 1:4 (1:1)

Branky: 38. D. Procházka – 41. a 80. Řezníček, 49. Pašek, 83. Hyčka

ŽK: 64. Mysliveček (Ústí)

Střely na branku: 5:7

Diváci: 858

Zbrojovka: Veselý – Šural, Vraštil, Jovanovič, Lutonský (46. Pašek) – Sedlák, Lacko (78. Buchta) – Hyčka, Weber (69. M. Škoda), Přichystal – Řezníček.