Absence zástupců prvoligového klubu jitří vášně i mezi fanoušky. „Nechci se k tomu vůbec vyjadřovat. Spíš mě mrzí, že to nemají stejné jako Kometa. Chtěl jsem, ať tam hráči mají také autogramiádu, aby viděli zápas, to platilo i pro juniorku. Jenže Zbrojovka hraje pohár a nedá se nic dělat," sdělil v pátek Švancara.

Na druhém ročníku nejkvalitněji obsazeného letního turnaje v České republice se Zbrojovka v sobotu dopoledne střetne s Jabloncem. Pak tým čeká boj o umístění s pražskou Slavií nebo obhájcem triumfu Slovanem Bratislava. „Potvrzení účasti na Ministerský pohár jsme obdrželi v době, kdy ještě nebyl známý přesný termín Švancarovy benefice. Na zápas nikoho z prvního týmu nechtěl, tím to pro nás skončilo," řekl Deníku Rovnost majitel brněnského klubu Václav Bartoněk.

To potvrzuje i populární fotbalový bavič. „Je pravda, že jsem na utkání nikoho z hráčů nechtěl, protože ve Zbrojovce nevidím velké srdcaře. Hraje tam spousta mimobrněnských fotbalistů. Klub jsem však informoval dostatečně brzy," ohradil se Švancara. „Osobně mě zajímali Luboš Přibyl, Ríša Dostálek či Renda Wagner, kteří z nějakých důvodů účast odřekli. Škoda, že na zápase nebude například Jirka Stejskal, který mě masíroval několik let," dodal.

Brněnský klub pomáhal Švancarovi i s propagací, bezplatně mu pronajal osmnáct billboardů. „Do Čelákovic nás přímo pozval bývalý ministr školství Chládek, což se těžko odmítá. Bylo by manažersky neprozíravé odhlásit se, když ministerstvo může hrát důležitou roli při výstavbě nového stadionu za Lužánkami," uvedl Bartoněk.