Švancara do hry naskočil v 55. minutě, hned připravil šanci pro Divíška a vzápětí po sólu neprostřelil brankáře Radu. "Hned jsme tam měli tlak a dvě šance na vyrovnání, bohužel jsme je neproměnili. Byla to škoda, protože do konce zbývala ještě nějaká půlhodina a mohlo to být zajímavé," litoval Švancara.

Na hřiště šel s jasnými pokyny. Příbram se totiž do té doby vůbec nedokázala vepředu prosadit a jediný útočník Jakub Řezníček byl nevýrazný. "Měl jsem rozhýbat hru a vypracovat nějaké možnosti," popisoval Švancara, jaká byla jeho mise. "Jenže místo toho, abychom z tlaku dali gól, tak skórovala Dukla a nás to srazilo zpátky do útlumu," dodal.

Příbrami se v posledních kolech dařilo. Doma porazila Brno i Ostravu, na Spartě sice vysoko prohrála, ale zaujala odvážným výkonem. Proti Dukle se však tým propadl do průměru. "Vůbec se nám nedařilo dostávat se ve větším počtu do pokutového území," glosoval Švancara.
Inkasované branky komentovat nechtěl. "To mi nepřísluší. Určitě tam byly nějaké chyby, ale to si řekneme v kabině a jistě se z nich poučíme," věřil příbramský útočník.

Jeho tým se v případě úspěchu mohl vyhoupnout daleko od sestupových příček. "To jsme dobře věděli. Byl to důležitý zápas, výhra nás mohla poslat v tabulce úplně jinam. Musíme se oklepat, čeká nás pohár a pak Slovácko, jedeme dál," burcoval Švancara.