„Jsme spokojení s výsledkem i výkonem. S Rosicemi se známe a věděli jsme, do čeho jdeme. Na těžkém terénu jsme zápas zvládli na výbornou,“ liboval si tišnovský trenér Zdeněk Valnoha.

Klíč ke třem bodům držel především Švancara, který v jedenácté minutě po průniku na levé straně oslovil centrem Hušku, jenž hlavičkou na zadní tyči otevřel skóre. Za deset minut zkušený forvard akci zopakoval a tentokrát z ní těžil hlavičkující Sodomka, který vstřelil svoji osmou branku v sezoně. „Jsem Petrův fanoušek a přeju mu, ať góly dává a nahrává na ně. Ale proti Rosicím to dělat nemusel, trochu mě naštval,“ vtipkoval po utkání domácí kouč Michal Kugler.

Jeho svěřenci už pak marně dotahovali hostující náskok. Šance Rosic měli Jan Vítámvás a Dominik Moučka, ale bez gólového vyjádření. „Doplatili jsme na začátek zápasu, kde jsme špatně dostupovali a přebírali hráče, z čehož Tišnov dal dva góly. Dostal se na koně, pak už jsme výsledek marně honili,“ posteskl si Kugler, jehož tým si připsal první porážku v divizi.

Zbrojovka prohrála na domácím trávníku s Libercem 1:2. Na snímku Pilík.
Trápení Zbrojovky pokračuje, s Libercem ji srazil vlastenec Kijanskase

Švancara si v zápase dokonce mohl připsat i třetí asistenci, krátce před koncem ale po jeho dalším povedeném centru mířil Jakub Krejčíř do břevna. „Petr připravil dva góly a měl i další akce, to je přesně jeho úkol. Ale není to jen o něm, na hřišti je v poli dalších devět lidí, kteří na něj musí pracovat a bránit,“ upozornil Valnoha.

Tišnov se udržel v čele divizní tabulky, připsal si šestou výhru v řadě. Exceluje především v defenzivě, jelikož od prvního kola v Břeclavi dostal jediný gól. „Obranu máme složenou ze zkušených hráčů, moc nám pomohl příchod Daniela Pospíšila z Líšně. Hráči si vedle sebe dobře sedli, bránění je výborné. Velkou roli hrají zkušenosti Hušky, který defenzivu diriguje. Doma hrajeme na tři obránce, venku na čtyři, zatím nám to tak funguje,“ vysvětlil Valnoha.

Nováček soutěže z Tišnova má na čele tabulky dvoubodový náskok na druhou Polnou. „Tvrdím pořád, že je to favorit na postup, kádr má velice dobrý,“ ocenil protivníka Kugler, jehož tým klesl na pátou příčku. „I porážka nás může posunout. Když pořád jen vítězíte, neposunete se,“ dodal kouč Slovanu, který jede v dalším kole do Bzence. Tišnov hostí Tasovice.

Rosice - Tišnov 0:2
Branky: 11. Huška, 21. Sodomka. 
ŽK: Kugler, Buršík, Zádrapa – Schneider, Žáček, Krejčíř, Švancara, Pospíšil. Rozhodčí: Buček – Marek, Vondryska. Diváci: 380.

Rosice: Zádrapa – Novotný, Buršík, Drbal, Vítámvás (62. Vaněk) – Kugler, Šíp – Černý, Selinger, Pazourek (78. Kršák) – Přichystal (60. Moučka). 
Tišnov: Doležal – Bubeníček, Huška, Sedlo, Krejčíř – Žáček (86. Halas), Krejčíř, Schneider, Bednář – Sodomka (70. Grůza), Švancara