Brněnský celek tak ztratil dobře rozjetý duel s velkým favoritem. „Mysleli jsme, že aspoň bod uděláme, takže jsme zklamaní. I když si musíme uvědomit, že Plzeň se čtyři pět let nachází na špičce českého fotbalu," poznamenává dvacetiletý mladík.

Zbrojovka sice prohrávala po trefě Koláře z pokutového kopu, jenže do přestávky skóre zásluhou Briganta a Lutonského otočila. Po čtvrthodině druhé půle však zase ztrácela jednu branku. „O přestávce jsme přišli do kabiny a říkali jsme si, že nesmíme být v euforii a do druhého poločasu jít stejně jako do prvního. Věděli jsme, že nás Plzeň zatla-čí, a ukázala se její kvalita," uznává mladík, který v Brně hostuje z pražské Sparty.

Po zaváhání brněnského brankáře Hladkého srovnal Tecl, rozhodující trefu připravil Limberský pro Řezníka. „Dostali jsme dva zbytečné góly. Udělali jsme penaltu, při třetí brance Plzně mi tam Limba zaběhl. Kdybych ho chytil dřív, vůbec k tomu nedošlo," kaje se Sýkora.

Zbrojovka, která po porážce klesla na devátou příčku, v závěru přesunula do útoku vysoké stopery a vytvořila si šance, ale gól nedala. „Ukázali jsme, že se s Plzní dá hrát, bušili jsme do nich do poslední minuty. Škoda že to tam nespadlo, ale určitě to z naší strany nebyl špatný zápas," říká hráč, který naskočil do všech devíti duelů v základní sestavě a jeho gól skolil Liberec.

Výkon týmu ocenilo 6491 fanoušků. „Diváci byli super, hnali nás a ke konci zatleskali, i když jsme prohráli," podotýká odchovanec Viktorie. „Byl jsem v Plzni jen v dorostu, znám pouze Patrika Hrošovského," dodává Sýkora.