První v tabulce, nejméně obdržených branek a nejvíce nastřílených. K tomu přidejte vedoucího muže kanadského bodování východní skupiny a vyjde vám hlavní kandidát na postup do první futsalové ligy. „Až na ten náš první zápas a pár menších zaváhání je hodnocení jednoznačně pozitivní,“ pochvaluje si trenér futsalistů Tanga Jiří Štěrba.

Právě v prvním kole v utkání s momentálně druhým Třincem dostaly ambice Brňanů pořádně zabrat. Třinec vyhrál 8:3. „Dali nám krutý výprask. Výsledek byl nepříjemným překvapením, ale od té doby se nám povedlo všechno,“ náráží na sérii devíti vyhraných zápasů v řadě.

Minulý rok přišlo Tango o postup do nejvyšší soutěže v posledním zápase sezony proti rivalům z Helasu. Letos je cíl jasný. „Uvidíme, jak se soutěž bude dál vyvíjet. Pět bodů náskoku není málo, ale ani moc. Třinec určitě nic nevzdal,“ nepodléhá uspokojení Štěrba.

Tango těží především z faktu, že z valné většiny je tým spolu už druhým rokem. Z letošních posil se nejvýrazněji prosadil brankář Jakub Ždánský, který přišel na hostování do konce sezony z týmu Chrudimi, lídra první ligy. „Stal se hned osobností na hřišti, umí si zjednat respekt. Pokud nebude Chrudim proti, chtěli bychom ho určitě i nadále,“ plánuje brněnský kouč.

Střelecky brněnský mančaft táhne dvojice Dimostenis Chadzidis a Michal Belej, který je s dvaceti body v čele tabulky produktivity celé soutěže. „Síla týmu je ale ve vyrovnanosti kádru. V podstatě každého dokážeme nahradit,“ nechce vyzdvihovat jednotlivce.

O víkendu hraje Tango poslední zápas podzimní části, zavítá do Havlíčkova Brodu. „V posledním kole se jim vykartoval Michal Mareš. Tím pádem pro nás musí být povinností dovést tři body,“ burcuje lodivod Tanga.

Po posledním podzimním kole čeká brněnský tým téměř měsíční pauza. Tu vyplní kromě klasických tréninků účastí na tradičním Winter Cupu, který je na programu druhý lednový víkend. O čtrnáct dní později čeká Tango zápas pravdy. Do haly Vodová přijede Třinec.

JIŘÍ ŠEVČÍK