Se spoluhráči už v sobotu splnil první úkol, když Tišnov otočil duel v Ivančicích a vyhrál 2:1. Mutěnice po nedělní porážce ztrácejí před posledním kolem na první místo pět bodů. „Samozřejmě jsme znali výsledek Tišnova. Věděli jsme, že už bude velmi těžké ho přeskočit. I přesto jsem věřil, že o první místo budeme bojovat až do posledního kola. V Lanžhotě jsme ale na to neměli fyzicky ani psychicky. Z naší strany už to bylo takové deprimující,“ připustil mutěnický trenér Petr Zemánek.

Tišnov vzhledem k boji na dálku titul ještě neoslavil, šampaňské otevře až po posledním zápase, který sehraje v pátek od šesti hodin večer doma proti Moravskému Krumlovu.

Produktivní lídrFotbalisté Tišnova zvládli nejen vyhrát krajský přebor, ale před posledním hracím víkendem se pyšní i titulem nejproduktivnějšího mužstva krajských soutěží. V 29 duelech nastříleli už 93 gólů, což znamená průměr 3,2 branky na zápas.

Nováček soutěže se tak v krajském přeboru příliš neohřál, po loňském postupu z I. A třídy vlétne rovnou do divize. „V zimě jsme tým zase trochu občerstvili, nějakou kvalitu máme. Ale do divize musíme hlavně nabrat fyzicky, musíme na sobě máknout,“ vyzval Schneider, bývalý záložník brněnské Zbrojovky.

Po předešlých vítězstvích v I. B, I. A třídě i krajském přeboru už Tišnov na čtvrtý postup ve čtvrtém roce neútočí. „Poslední tři roky jsme si zvykli jen vyhrávat. Očekávám, že v divizi přijde trochu náraz, na který se musíme připravit,“ varoval Schneider.