Jeho nástupcem se stal někdejší spoluhráč ze Zbrojovky Jiří Hajský. „Pozvolna jsem poznával hráče, hodně jsem také konzultoval se svým předchůdcem. Mužstvo mělo velký problém s defenzivou, pokud jsme obdrželi první gól, tým už nedokázal vývoj zvrátit, i když jsem zkoušel všechno možné,“ líčí jarní situaci Hajský.

Značný problém Moravské Slavie je i skutečnost, že několik hráčů dává přednost futsalu a malé kopané a tak Tomáš Mica a Radim Záruba víc absentovali než hráli. Důležité byly výhry s Bučovicemi a Lanžhotem, teprve čtyři kola před koncem se celek ze Starého Brna odpoutal ze sestupových míst. „Těžko dosahovat loňských výsledků, když nám odešla kvalita v podobě sedmi hráčů. Proto jsme letos hráli o záchranu,“ po jedné z jarních porážek konstatoval záložník Vanja Logara.

Maximum odevzdával kapitán týmu středopolař Tomáš Buršík, nyní však odchází do. Odchod do Startu Brno ohlásil také Mica. Překvapení byly výkony nejlepšího jarního střelce s osmi góly, rychlonohého Pavla Dohnala. Kdo bude Merendu v nastávajícím ročníku vést, je otázka, dosavadní trenér končí. „Naše dohoda zněla do konce sezony. Slib záchrany byl splněn, nový kouč bude muset zřejmě budovat nový tým,“ dodává Hajský.

ZDENĚK STANĚK