Jenže jste vedli nad soupeřem, který dohrával pouze v deseti hráčích.
Samozřejmě jsme vedli, ale nehráli jsme nějakou dlouhou pasáž o jednoho hráče navíc. Víme, že když mužstvo prohrává, hodně riskuje. Měli jsme dát gól, neproměnili jsme však šance a taky jsme při některých příležitostech soupeře měli štěstí. Když jsem se na nás díval, potřebovali jsme hodně štěstí, abychom utkání vyhráli.

Defenzivě určitě uškodilo vynucené střídání portugalského zadáka Francisca Gomese. Místo něj jste na pravý kraj zatáhl záložníka Jakuba Přichystala. Proč?
Měli jsme hodně zdravotních potíží, ani Gomes netrénoval a věděl jsem, že bude mít problém odehrát zápas. Šli jsme do utkání se čtyřmi obránci a neměli jsme jak reagovat na zranění. Musel do obrany Přichystal, který v beku nikdy nehrál, bylo to pro něj složité. Potřebovali jsme alternativy, ale neměli jsme. Díval jsem se do dorostu na pravého beka ročníku 2000, byla by však složitá situace ho tahat. Spoléhal jsem, že zápas dokážeme dohrát.

Dukla Brno na závodech v Miltonu
Terminátor Kelemen přispěl k bronzu týmového sprintu Dukly Brno

V čem vás Zlín předčil?
Paradoxně jsme neměli celý zápas střed pole, propadávali jsme, což na konci rozhodlo. Chtělo to takticky zvládnout zápas jinak. Zlín byl nebezpečný z jednoduchých brejkových situací, měli jsme mít lepší postavení. To ani není věc obrany, propadala nám záloha.

Do jara máte slušnou výchozí pozici pro udržení nejvyšší soutěže, vnímáte to tak?
Patnáct bodů je komfortní počet. Potřebujete třicet bodů, která dávají jistotu záchrany, možná tentokrát méně, protože hodně mužstev má málo bodů a tabulka je vyrovnaná. Klidný nemůže být nikdo ani s dvaceti body, ale každý rok zhruba osm mužstev hraje standardně o záchranu.

Vytipoval jste si hráče, které chcete přes zimu získat?
Určitě na tom pracujeme, máme typy hráčů, které chceme přivést, ale nemá smysl to rozebírat, je to hodně složité. Z volných hráčů není jednoduché vybírat, u těch pod smlouvami záleží, jak se dokážete domluvit s klubem i hráčem. Bylo by to předčasné o tom mluvit, musíme však posílit, to je jasné.

Kolik hráčů si představujete jako dostatečné posílení?
Kdyby se podařilo dotáhnout tři, čtyři hráče, budeme spokojení. Vycházíme z toho, jaké máme možnosti, a zda se nám to podaří.

Hokejová extraliga: Mountfield HK - HC Kometa Brno.
Souboj brankářů vyhrál Rybár. Kometa v Hradci padla 0:1 po nájezdech