Zatímco v seriálu se jedenapadesátiletý Svoboda spíš než fotbalu věnuje rodinnému pekařství a rád jezdí na kole, v sobotním zápase předvedl své fotbalové dovednosti. „Hrával jsem fotbal čtrnáct let. Když mě zhruba před půl rokem Švanci požádal, abych si s ním zahrál, nabídku jsem samozřejmě rád přijal. Vyblokoval jsem si termín a udělal si čas," usmívá se herec.

Na hřišti se dostal i do několika gólových příležitostí. „Lumčo, do toho!" povzbuzovali ho fanoušci. Každý jeho zákrok pak odměnili potleskem.

Obavy, které měl herec před utkáním, se naštěstí nenaplnily. „Jediný problém by mohl být déšť. Kluzký terén je zrádný. S mojí vahou se jednou sklouznu a je to," podotkl. Zápas se však obešel bez zranění.

V prvním poločase hrál Svoboda se svým kamarádem Švancarou za modré družstvo s názvem Švanci team. „Je největší oporou našeho týmu. Společně s bývalým hráčem Zbrojovky Patrikem Sieglem, kterému se přezdívá Sigi," upozornil Svoboda.

Pak Švancara změnil barvu dresu a pomáhal druhé straně. „Už před zápasem jsem předpovídal, že padne hodně gólů," připomněl představitel Lumíra. A nespletl se. Utkání skončilo za stavu 17:9 pro Los Hokejos.

Na zápas se Svoboda nijak speciálně nepřipravoval. „Zastávám názor, že trénují jenom lidi, kteří to potřebují," smál se.

Původem děčínský herec, který však studoval v Brně a zářil v mnoha představeních v divadle Husa na Provázku, za Lužánkami v minulosti odehrál několik zápasů. „Vždycky to bylo proti Brnu, ale atmosféra byla velmi dobrá. Jsem rád, že se sem mohu vrátit. Zažil jsem tady pětapadesát tisíc lidí," pochvaloval si Svoboda.

Doufá, že se život na stadionu podaří znovu oživit. „Doufám, že se někdo chytne za nos a fotbal se posune tam, kam má. Sobotní akce by tomu mohla pomoct. Koneckonců proto jsme všichni tady," poznamenal seriálový Lumír.