Vzhledem k horšímu skóre se Brno propadlo na poslední místo tabulky. „Potřebujeme najít všechny možné prostředky, abychom našli impulz, který naši situaci radikálně změní,“ řekl po utkání brněnský trenér Svatopluk Habanec.

Na toho si po nepovedeném duelu počkali přímo před východem z tribuny rozzlobení brněnští příznivci, s nimiž si vyměnil názory. „Omlouvám se fanouškům, kteří nás podporují doma i venku. I když nám po prvním zápase hrozilo uzavření hřiště, chovali se zdatně. Mrzí mě, jakým způsobem jsme se prezentovali,“ posteskl si kouč.

Přátelské utkání v hokeji? Spíš používejme termín přípravné. O nevraživost a bitky totiž není nouze ani v letošním létě. I hokejisté jihomoravských celků Komety Brno a Orlů Znojmo už při prověrkách na novou sezonu shodili rukavice.
Kometa a Orli se bijí i v přípravě: Nenecháme si všechno líbit, říkají

Jeho svěřenci propadli hned v úvodu. Sice zahrozili střelou Alvina Fortese, ta však paradoxně spustila lavinu domácích gólů. Mezi dva góly Jiřího Texla se ještě vklínil zásah Davida Housky.

To vše za pouhých šest minut. „Z naší strany to byla tragédie. Dostali jsme první gól po špatném odkopu, Sigma šla do vedení, vezla se na vlně. My jsme byli psychicky dole, neuměli jsme se z toho dostat. Soupeř vstřelil další dva góly a bylo to,“ hlesl brněnský kapitán Petr Pavlík, kterému se nepovedlo zpacifikovat míč právě při první brance.

Zbrojovka marně zachytávala rychlé náběhy domácích fotbalistů a mohla dostat ještě další branky, domácí však zastavili účet na třech trefách. „Tři branky jsou z milosti, úvod zápasu byl z naší strany strašidelný, ve sprintových a soubojových situacích jsme propadali. Druhá půle měla náznaky větší agresivity a touhy výsledek zkorigovat, ale nepovedlo se,“ mrzelo Habance, jehož tým se pokusí nezdary zlomit v sobotu doma proti Spartě.

Domácí fotbalisté přidali třetí vítězství v sezoně a s devíti body se z pozice nováčka vyhřívají na druhé příčce prvoligové tabulky hned za dosud stoprocentní Plzní. „Pro Brno je to krutý výsledek, nám teď naopak fotbal nastavuje přívětivou tvář. Prezentujeme se kvalitou, rychlostí a aktivitou. Hráči plní, co po nich chceme. Musíme však udržet pokoru, není automatické opakovat takové výkony,“ varoval olomoucký trenér Václav Jílek.

Brněnský stadion za Lužánkami v sobotu odpoledne rozezněli Iné Kafé, Michal Hrůza nebo David Koller. Poslechnout si je přišlo několik stovek lidí, neodradilo je zatažené nebe ani to, že největší hvězda festivalu Létofest, Karel Gott, nakonec nevystoupil.
Bez největší hvězdy. Legendárního Gotta nahradil za Lužánkami David Koller

Sigma Olomouc – Zbrojovka Brno 3:0 (3:0)

Branky: 9. Texl, 11. Houska (Texl), 14. Texl (Zahradníček). Žluté karty: 23. Jovanovič, 62. T. Pilík, 80. Jakub Šural (všichni Brno). Rozhodčí: Jílek – Moláček, Mokrusch.

SK Sigma Olomouc: M. Buchta – Sladký, Radaković, Jemelka, Vepřek (C) – Zahradníček (68. Moulis), Houska, Texl (74. Plšek), Kalvach – Falta, Chorý (84. A. Romero).

FC Zbrojovka Brno: Melichárek – Vraštil, Pavlík (C), Jovanović, Jakub Šural – Polák – T. Pilík, Michal Škoda (51. L. Krejčí) – Fortes (64. Přichystal), Koné, Lutonský (76. Ashiru).

Smrtelná nehoda na bantické křižovatce.
Na křižovatce nedal přednost. Zabil sebe i spolujezdce, dalších pět zranil