„Takové velké město a na tréninku se mi sejde jenom osm borců. Tak co to je?“ pronesl svým typickým způsobem na úvod letní přípravy. Skutečně jen osm hráčů do pole plus dva brankáři tvořili torzo týmu, které se zapojilo do včerejšího tréninku.

„Máme nějaké mládežnické reprezentanty a pozdější nástup mají hráči, kteří pomáhali ještě před týdnem béčku ve třetí lize anebo byli na hostování,“ vysvětlil Uličný absenci řady fotbalistů, s nimiž jinak počítá. „Celkem mám napsáno 29 jmen, z nich vyberu pro ligu přibližně 24,“ dodal. Mezi trénující desítkou byli i dva dlouhodobí marodi Martin Lejsal a Sašo Gjoreski.

„Jsem stoprocentně v pořádku a můžu trénovat naplno,“ oznámil pozitivní zprávu gólman Lejsal, zatímco Gjoreski je na tom o něco hůř. „Zdravotní problémy už nemám, ale určitě na tom nejsem dobře kondičně,“ přiznal největší smolař minulé sezony. Začátkem týdne Uličného trochu zaskočil odchod útočníka Zelenky do Jablonce. „Pár dní předtím jsme si s Luďkem volali a loučili jsme se s tím, že se potkáme na prvním tréninku. Nakonec je všechno jinak. Rozhodoval se i s ohledem na rodinu a já to chápu, každopádně je to ale pro nás nepříjemné oslabení. I proto budu tlačit na vedení, aby přivedlo adekvátní posily,“ tvrdí nový brněnský kouč.

„Na možný odchod Zelenky jsme byli připraveni. Máme něco rozjednaného a jedná se o renomovaného útočníka. Jméno ovšem zatím neprozradím,“ uvedl spolumajitel klubu Roman Pros. Podle kuloárních informací se Brno přidalo k řadě zájemců o služby Milana Ivany, jenž je na odchodu ze Slovácka. „Ivana? A kterej to je?“ žertuje Uličný o případném příchodu loňského krále střelců české nejvyšší soutěže a člena širšího kádru slovenského národního týmu.

O něco dál jsou zřejmě jednání ohledně exostravského urostlého obránce Josefa Dvorníka, kterého Uličný na jaře vedl v Ružomberku. „Mám zájem o jednoho stopera, kterého jsem měl na Slovensku,“ prakticky potvrzuje tuto informaci Uličný. Ten by chtěl dále získat krajního obránce. Tím by mohl být Lukáš Kubáň ze Slovácka, jenž je momentálně na mistrovství světa dvacetiletých v Kanadě.

„Na jaře podával v lize velice dobré výkony, čímž nám vytrhl trn z paty ve dvacítce, kde máme krajních beků nedostatek. Je to pravák, ale může hrát i nalevo,“ uvedl na Kubáňovu adresu brněnský asistent Miroslav Soukup, jenž je zároveň koučem juniorské reprezentace. Jako nereálná se naopak jeví možnost odchodu Tomáše Polácha do Slavie, která o něj má velký zájem.

„To je pro nás klíčový hráč. Kdybychom ho pustili, tak by to bylo naprosto v rozporu s klubovými cíli. Chceme hrát o evropské poháry a Polácha potřebujeme,“ poznamenal Uličný.