Ve dvanáctém týmu norské ligy ve čtvrtek absolvuje zdravotní testy. „V úterý se naskytla možnost k tomu, aby si Michal zkusil zahraniční angažmá, s čímž jsme souhlasili. V Lillestrømu bude hostovat do konce této sezony a pokud zaujme, změní se hostování v přestup,“ objasnil na klubovém webu majitel Zbrojovky Václav Bartoněk.

O Škodově odchodu se mluvilo už od konce podzimní části, kterou uzavřel na čele tabulky ligových kanonýrů s deseti trefami. Jenže postupně sešlo z námluv s německým týmem Erzgebirge Aue a také ruskými kluby Machačkalou a Orenburgem.

Na konci února se pak do hry o vytáhlého forvarda vložil čínský zájemce Baoding Yingli Yitong. Ani celek z druhé nejvyšší soutěže z čínského města Pao-ting však transfer se Zbrojovkou nedotáhl.

Až po pěti odehraných jarních kolech se evergreen o cestě devětadvacetiletého brněnského útočníka do zahraničí uzavírá. „Bylo to pro mne překvapení, už jsem nic takového nečekal, ale těším se. Bude to zajímavá zkušenost, otestuju si zahraniční angažmá. Trochu se bojím jen jazyka, ale v klubu nastupuje Slovák Tomáš Malec, který hrával za Sigmu. Věřím, že mi pomůže počáteční jazykovou bariéru překonat,“ doufal Škoda.

Bratr slávistického kanonýra Milana Škody v nejvyšší české soutěži odehrál 95 utkání, v nichž vstřelil 23 branek. Kromě tří zaznamenal všechny góly v dresu Zbrojovky. Na jaře se neprosadil.