Za to vděčí hlavně střelecké chuti letní posily ze Sparty Brno Ondřeji Přichystalovi.Ten načal Bohunice už v prvním poločase. A rovnou dvěma brankami. „Předčili jsme domácí v kombinační hře a také máme víc hráčů rychlostního typu, a to na domácí platilo," pochválil celý tým kouč vítězů Kugler.

Bystrc spoléhala na apetit mladé posily, to Bohunice si hodně slibovaly od veterána Pavla Šustra. „Je silný na míči, dokáže uklidnit naši hru a dobře obstarává standardní situace," přemítal před zápasem nový bohunický trenér Lukáš Kříž.

To všechno se sice potvrdilo, zápas však rozhodla dvě zaváhání domácí obrany. Nejdřív Král ledabyle zahrál malou domů a sprintující Přichystal pohodlně poslal hosty do vedení. Podruhé hosté udeřili po dalším nedorozumění obrany, Doležel doběhl zdánlivě ztracený míč a jeho centr poslal nabíhající Přichystal zblízka podruhé do sítě. Závěr poločasu patřil domácím, gólman Sehnal zbytečně vyrazil centrovaný míč k nohám Kostky a ten přízemní střelou z hranice šestnáctky snížil. „Dvě hrubé chyby rozhodly, pak už bylo těžké vývoj zápasu obracet. Ve snaze o zvrat hrál v závěru Píšek v útoku, nedostal však jediný centrovaný míč," smutnil Kříž.

Však se také navzdory slunečnému počasí strhla v domácí kabině pěkná bouřka. „V poločase jsem hráčům důrazně domluvil a pak jsme Bystrcké dvacet minut dusili na jejich polovině, vyrovnání jsme se však nedočkali," litoval kouč Kříž.

Naopak po Fialově akci a Lidmilově přízemním centru Doležel zblízka zasunul míč do sítě a bylo rozhodnuto. Oba týmy v pohledném střetnutí ještě trefily břevno, výsledek se však už neměnil.

V druhém podzimním kole čeká Bystrcké u Svratky nováček z Blanska, Bohuničtí se pokusí o bodový zisk ve Vyškově.

ZDENĚK STANĚK