K záchraně stadionu se přidal i bývalý brněnský fotbalista Petr Švancara, který si Za Lužánkami naplánoval na 27. června velkolepou rozlučku s kariérou. „Je to vynikající nápad, že by se tam po patnácti letech hrál zase zápas. Stadion je chátrající ostuda Brna, proto je hlavní, že se něco děje. Švancara je brněnský patriot a známá postava, díky plánované rozlučce narůstá mediální zájem o Lužánky," podotýká sedmatřicetiletý fanoušek.

Ve středu se Za Lužánkami od jedné hodiny odpoledne do sedmi večer uskuteční první oficiální veřejná brigáda. Kočí nebude chybět. „Nemám ruce dozadu, nedělá mi problém vzít nářadí do ruky. A určitě ani spoustě dalších lidí, kteří mají k místu vztah," sděluje.

Na úpravě stadionu se pracuje od minulého týdne, kdy speciální sekačky likvidovaly vzrostlý plevel. „Když jsem viděl, v jakém je stadion stavu, mísila se ve mně frustrace, naštvání i rozčarování z přístupu politiků, kteří jej nechali zpustnout. Je to hrůza, stala se z něj přírodní rezervace. Za týden se tam udělalo o tisíc procent víc práce než za čtrnáct let předtím," upozorňuje Kočí.

Za Lužánky jej bral otec už v osmdesátých letech, kdy Zbrojovka ještě hrála druhou ligu. „Zažil jsem tam čtyřicet tisíc lidí v pohárovém semifinále se Spartou. V boji o postup do nejvyšší soutěže tam na utkání s Českými Budějovicemi přišlo třiadvacet tisíc diváků. Vzpomínky mi zůstaly," povídá fanoušek, který pracuje ve stavebnictví.

Doufá, že slavný stadion přežije. „Nikdy bych se nepřidal, kdybych nevěřil, že se slavné časy minulosti můžou vrátit. A věří tomu všichni. Zkusit to musíme. Srbská fanouškům k srdci nepřirostla," doplňuje Kočí.