Mohl zkorigovat stav zápasu na rozdíl jedné branky a vylepšit dojem týmu z prvního poločasu. Ve dvacáté minutě po přesném pasu do běhu od Josefa Čtvrtníčka pádil sám na hostujícího Michala Špita. Vyběhnutého brankáře však nepřekonal. „Měl jsem si to kolem něho píchnout a jít do prázdné branky. Kdybych ho netrefil, je to gól. Jenže Špit míč lehce zasáhl a prakticky ho vyškrábl mimo branku," popisoval jedenadvacetiletý forvard gólovou šanci.

Brňané jako by měli v úvodní pětačtyřiceti­minutovce z Jablonce přílišný respekt. Tempo hry udávali hosté, jejich tlak vyústil v tři góly v síti domácích. „Báli jsme se hrát. Dělali jsme chyby. Je to škoda, že v posledním zápase doma předvedeme takový první poločas. Divím se, že diváci o přestávce neodešli," prohlásil Vávra.

Mladý útočník byl na hřišti při zrodu povedeného závěru Brňanů, tedy při snižující brance Jana Sýkory na 1:3. „Až prohráváme 0:3, tak si každý najednou víc dovolí a začneme přehrávat i třetí tým tabulky. Víc jsme běhali, zjednodušili jsme hru a hlavně jsme se dostávali do zakončení ve větším počtu lidí. Ještě jsme mohli i vyrovnat," povzdechl si Vávra, který střídal v 78. minutě.

Pro rodáka z Kroměříže stále sezona nekončí. Nyní se popere na soustředění v Rakousku o místo v sestavě reprezentace na mistrovství Evropy hráčů do jedenadvaceti let v České republice. „Mám radost. Jarní část jsem neměl zrovna povedenou. Hrál jsem spíš až ke konci jara. Udělám maximum a budu jezdit po zadku, abych splatil důvěru trenéra Jakuba Dovalila," řekl Vávra o nové výzvě.

PETR MUSIL