Na analýzu záznamu utkání klade důraz stejně jako jeho kolegové také brněnský kouč Roman Pivarník. „Hodina už je na rozbor dlouhá. Sestřihané sekvence trvají dvacet sekund, ale když si každou rozfázujete, bavíte se o nich, vracíte záznam zpátky a vysvětlujete hráčům chyby, zabere jedna sekce pět minut,“ vysvětlil slovenský stratég.

Dřív si Pivarník video stříhal sám, poslední tři roky se o něj stará jeho asistent Tomáš Trucha. „Je to výhoda. Dostane zápas a už ví, co očekávám, jen mu v pár větách řeknu, na co se má zaměřit ve stříhání. Do půlnoci musím zápas vidět, abych ho měl v hlavě měl,“ doplnil. Zpravované materiály trenéři archivují.

Sestava. Pro zvětšení klikněteZdroj: DENÍK

Obdobně postupuje také s analýzou protivníka. „Vytáhnou se dva, tři poslední zápasy, záleží, zda se hraje venku nebo doma. Sestříháme všechno, standardky, defenzivní i ofenzivní signály, jak hraje soupeř v bloku, jakou má rozehrávku,“ přiblížil brněnský kouč.

DOMA BEZ FOTBALU

Doma už se snaží sledování fotbalu vyhýbat. „Manželka se něj dívá víc než já. Někdy mi říká, že dávají fotbal v telce, na což odpovídám, že už ho mám dost,“ přiznal s úsměvem Pivarník.

Brněnští fotbalisté v této prvoligové sezoně prohráli všech šest venkovních utkání. O přerušení série se pokusí v Jablonci, který poslední dvě kola prohrál, obdržel sedm gólů a taky se zaměřil na rozbor utkání. „Ukázali jsme si naše chyby na videu a řekli jsme si k tomu něco. Některé chyby byly opravdu velké a nesmí se opakovat. Myslím si, že to kluci pochopili. Brno nás jako jedno z mála dokázalo v minulé sezoně porazit doma i venku, takže mu máme co vracet,“ prohlásil jablonecký kouč Zdeněk Klucký.

Petr Švancara.
Švancara o incidentech: Taky jsem emotivní hráč, nejde zůstat nad věcí