Na podzim se jejich soupeři ve vzájemných fotbalových zápasech už téměř dopředu vzdávali naděje na bodový zisk. Nyní je ale situace odlišná. Divizní Líšeň se přes zimu převtělila z lakomého Harpagona v štědře rozdávajícího Robina Hooda.

Zatímco v úvodních pěti kolech sezony si Brňané připsali rovnou čtyři vítězství, teď na aspoň jeden jarní úspěch stále čekají. „Jedná se o důsledek velkých změn a přebudovávání týmu. V zimě jsme přišli o dalších šest hráčů, takže jsme do druhé poloviny ročníku vstoupili oslabení. Místo nich se snažíme víc zapojovat naše dorostence," vysvětluje kouč druhého celku tabulky Bohumil Smrček.

Tomu například hodně schází Zbyněk Oprchal, který odešel na hostování do Rakouska. „Hlavně jeho standardky," dodává.

Podle Smrčka bylo i nečekané, že brněnské družstvo po odstoupení Vracova přezimovalo na vedoucí pozici. „Rozhodně jsme nebyli perfektní," kriticky přiznává.

Marné vyhlížení letošního premiérového triumfu trvá i po víkendovém 24. kole divize D, kdy jeho mužstvo remizovalo 1:1 s vedoucí Třebíčí. „Zatímco na podzim jsme podobně vyrovnané zápasy zvládali a vyhrávali, teď nám štěstí nejde naproti," kroutí hlavou Smrček.

Podzimní průměr téměř tří vstřelených branek v utkání vystřídala v jarních statistikách jediná trefa. „Vytvářeli jsme si míň šancí, a přesto jsme se gólově prosazovali. Teď máme klidně i víc příležitostí, ale nepadá nám to tam. Nechci se vymlouvat na štěstí, ale asi je to také tím," krčí rameny obránce Martin Drábek.

Se 39 body se Líšeň drží na druhém místě už s pětibodovou ztrátou na Třebíč. „Doufám, že se postupně začnou projevovat nasbírané zkušenosti našich mladých kluků a zápasy i díky nim dokážeme přetavit v body," plánuje trenér.

ROZDÍLNÝ START DO PODZIMU A JARA

1. kolo (11. srpna): Líšeň – Spytihněv ⋌5:2

2. kolo (19. srpna): Velké Meziříčí – Líšeň ⋌2:1

3. kolo (25. srpna): Líšeň – Hodonín ⋌2:0

4. kolo (1. září): Bystřice n. P. – Líšeň ⋌1:2

5. kolo (8. září): Líšeň – Tasovice ⋌3:1

Po úvodních pěti kolech: 12 bodů (4 výhry – 1 porážka), skóre 13:6

19. kolo (30. března): Líšeň – Bystřice n. P.⋌2:4

21. kolo (14. dubna): Bystrc – Líšeň ⋌0:0

22. kolo (20. dubna): Líšeň – Polná ⋌1:1

23. kolo (27. dubna): Napajedla – Líšeň ⋌1:1

24. kolo (4. května): Líšeň – Třebíč ⋌1:1

Po úvodních pěti kolech: 4 body (4 remízy – 1 porážka), skóre 5:7