Na Bazalech by přitom hráči osmého celku aktuální prvoligové tabulky od šesti hodin večer podporu potřebovali. V Ostravě naposledy vyhráli v roce 2007. Loňskou porážku 1:2 poznamenal i kolaps Mohameda Traorého, který už vrcholový fotbal opustil.

Zbrojovka letos na hřištích soupeřů uhrála bod za remízu na Dukle. „Musíme se hned od začátku snažit hrát dopředu, nejen bránit. Právě zápas na Dukle nám může sloužit jako inspirace, byli jsme v něm odvážní," připomíná Zavadil.

Členům brněnského týmu stále leží v žaludku zbytečná remíza 2:2 z minulého kola s Českými Budějovicemi, kterou trefil v závěru hostující Hora. „Důkladně jsme zápas rozebrali. S takovou obrannou hrou nemůžeme pokračovat, bez zodpovědnosti v defenzivě nikoho neporazíme," říká trenér Zbrojovky Václav Kotal.

Skalp Sparty

Naproti tomu Baník se v minulém kole blýskl vítězstvím na Letné nad pražskou Spartou, které zařídil jedinou brankou Ján Greguš. „Baník bránil úplně fantasticky, odehrál utkání na vysoké úrovni. Doma ale musí hrát jinak, nemůže být zalezlý," oceňuje hru soupeře Zavadil.

Právě zkušeného brněnského záložníka se ostravský celek obává. „Hra Zbrojovky se točí kolem něj. Je to typický špílmachr, má velmi dobrou finální přihrávku a nebezpečné standardní situace. Výkon Zbrojovky de facto stojí a padá s ním," upozorňuje kouč desátého celku tabulky Tomáš Bernady.

Výhru nad Spartou ostravský tým nepřeceňuje. „Prožívali jsme trošku euforické období, ale od pondělí jsme se ho snažili co nejvíc krotit," tvrdí Bernady, který znovu postrádá zraněného útočníka Václava Svěrkoše.

Někdejší reprezentační forvard se ve středu podrobil transplantaci předního zkříženého vazu, který ho v minulosti zradil už dvakrát.

Zbrojovka žádné nové marody nehlásí, do přípravy se již naopak zapojil obránce Jan Malík, další zadák Aleš Schuster začne s tréninkem až v pondělí.

Pro zvětšení klikněte.

PRO ZVĚTŠENÍ KLIKNĚTE.