Jak hodnotíte využití tréninkového systému XPS Network po šesti měsících od zavedení?

S programem jsme spokojení. Obstarává evidenci a statistiky hráčů, které poté můžeme díky moderním technologiím propojit s jejich mobily. Předpokládám, že se systémem budeme pracovat i nadále.

Pracujete se získanými informacemi bezprostředně vy, nebo se o program starají hlavně kondiční trenéři?

Mám na to lidi. S výsledky pracuje především kondiční trenér, asistenti a hráči. Já je pouze kontroluju.

Systém dokáže s pomocí videoanalyzéru snímat tréninky a utkání. Využívali jste funkci při soutěžních zápasech ke znázornění chyb hráčů?

K využití všech funkcí XPS bych musel zaměstnat člověka, který by se o systém staral až deset hodin denně. Je to velmi časově náročné, není tedy možné ho používat při utkání k zakreslení chyb. Obvykle vybereme sekce, které potřebujeme, a použijeme jen to, co pro nás má smysl.

Je pro vás systém užitečný při tvorbě tréninkových plánů před blížícím se startem zimní přípravy?

Určitě. Přihlížíme k datům, které jsme přes léto a v podzimní části načerpali. Když máme například v úterý naplánovanou posilovnu a ve středu rychlostní trénink, zvažujeme, jestli tréninkové jednotky nevyměnit, ať jsou co nejefektivnější.

Testujete s pomocí programu hráče, kteří přijdou do klubu na zkoušku?

O nových posilách nemáme dlouhodobější záznamy, takže nemůžeme data vyhodnotit. Hráče tedy testujeme za pomocí zdravotních, rychlostních a kondičních procedur.

MARKÉTA WEINLICHOVÁ