Oba celky nasbíraly v sedmi zápasech třináct bodů. Rosice jsou díky lepšímu skóre třetí, Líšeň pátá. „Favorita nevidím. Kdyby se dalo vsadit, dám remízu," směje se líšeňská opora Martin Nosko.

Divizní derby tradičně lákají diváky. Jenže náboj spojený se souboji fotbalových kamarádů tentokrát jaksi chybí. „Líšeň v posledních sezonách protřídila kádr. Hecoval jsem se s brankářem Tomášem Sedmidubským, ale ten už je pryč," lituje absence tradičního popichování jednička Slovanu Patrik Lengál.

Tradiční hovory a textové zprávy mezi oběma tábory se zkrátka nedějí. „Ani já nemám v dresu Rosic žádného kamaráda. Dobře vycházím s trenérem Petrem Čejkou, takže ho před zápasem trochu popíchnu," hlásí líšeňský záložník Nosko.

Jeho týmu tradičně vypomáhá několik posil z prvoligového brněnského klubu. Nyní ale počítá jen s brankářem. „Kluci ze Zbrojovky mají svých starostí dost. V našem kádru je dost hráčů, abychom Rosice přehráli sami," upozorňuje Nosko, který je zvědavý, jestli k duelu vyběhnou i dvě opory líšeňského klubu.

Obránce Martin Drábek má po minulém kole v Tasovicích zašitou bradu a přišel o dva zuby. Střelec rozhodujícího gólu z tohoto utkání Richard Dostálek svoji účast tradičně tají do poslední chvíle. „Ríša má spoustu povinností. Ale věřím, že si tento zápas nenechá ujít," věří Nosko.

Zkušenosti bývalého reprezentanta se Líšni hodí vždycky. K překonání obrany Rosic potřebuje i jeho chytrost. Kudy to rozhodně nepůjde, jsou standardní situace. Slovan totiž za poslední sezony pořádně „vyrostl". „Pro nás každá standardka smrděla gólem. Teď máme vysoké kluky – Martina Živného, Jirku Hušku a další. V bránění rohů a přímých kopů jsme se ohromně zlepšili," libuje si Lengál, který za pokrokem vidí také výrazný příspěvek prvoligového kouče Petra Čuhela, který Rosicím vypomáhá jako poradce. „Na standardky se s ním hodně zaměřujeme," říká Lengál.

Dnes ve čtyři hodiny odpoledne nestartuje jen derby v Líšni, ale také zápas v Bohunicích. Tatran doma hostí Tasovice a s pouhými pěti získanými body potřebuje nutně bodovat. Tasovice jsou na tom o výhru lépe. Ke šlágru sedmého kola jedou hráči druhé Bystrce. Zítra dopoledne je čeká těžký duel s lídrem ve Velkém Meziříčí.