I když mladí fotbalisté hodně řešili důležitou zkoušku dospělosti, na jejich výkonech se to výsledkově nepodepsalo. Aspoň v posledních třech zápasech, které celek z Komarová ovládl pokaždé za tři body a v tabulce se vyhoupl už na třetí příčku.

Nahuštěný program včetně středečních dohrávek ale podle trenéra Spartě přesto uškodil. „Jelikož máme hodně mladé mužstvo často jen s minimem zkušeností, potřebujeme mezi zápasy víc času na probrání taktiky," upozorňuje Horáček.

Pocit jistoty dodává Spartě čtyřiadvacetiletý pilíř uprostřed obrany. Zimní posila David Cupák diriguje na jaře třetí nejlepší defenzivu soutěže. „Ze začátku se chvíli hledal, ale v posledních zápasech se už dostal do své role. Vyhrává hlavičkové souboje, diriguje spoluhráče, občas také vyjede dopředu," pochvaluje si kouč přínos Cupáka, který odehrál i pět zápasů v první lize.

V sobotu od půl páté odpoledne budou jeho ofenzivní výlety zastavovat hosté z Ivančic. Ve stejný čas Kuřim hostí IE Znojmo a Rajhrad nastoupí v Blansku. Bosonohy se v neděli představí v Mutěnicích.