Sami však vědí, že domácí premiéra mohla dopadnout o mnoho lépe. „Každá ztráta na vlastním hřišti je špatná,“ podotkl trenér brněnského celku Miloslav Machálek.

Jeho svěřenci totiž měli míč na kopačkách o mnoho častěji než nováček Moravskoslezské fotbalové ligy a vytvořili si i řadu příležitostí, jenže v nich selhali. „Za první poločas jsme si však výhru asi nezasloužili. Ve druhém už to vypadalo jinak. Trochu jsme přeskupili řady a šlo to hned poznat,“ líčil kouč aktuálně pátého celku tabulky.

Uherský Brod však nebyl neškodný a při troše štěstí mohl vytěžit i plný počet bodů. Ve druhé půli totiž jeho hráči hrozili brejky. „Domácí to otevřeli. Mohli jsme i vyhrát, ale to by asi nebylo spravedlivé, protože domácí měli taky dvě šance. Jednou nás zachránilo břevno, podruhé ve vyložené pozici netrefili bránu,“ popsal hostující lodivod Martin Onda.

Jediný úspěch Líšně zaznamenal ligou otřískaný záložník David Pašek, který ve třicáté minutě proměnil penaltu a po dvou gólech do hulínské sítě v minulém kole si připsal už třetí třetiligový zásah. „Za mě jasná penalta. David Krška si píchl balon přes gólmana a ten ho srazil,“ povídal Machálek navzdory nelibosti hostujícího celku. Rozhodčí totiž nejprve ukázal na odkop, jenže posléze verdikt změnil a pískl penaltu.

Domácí do druhého poločasu nastoupili s daleko větším odhodláním a bylo na nich poznat, že chtějí utkání co nejdřív zlomit ve svůj prospěch. Paradoxně však udeřil protivník. „V největším tlaku dostaneme gól ze standardky, který nás srazí dolů. To se nesmí stávat,“ lamentoval Machálek.

V líšeňském dresu se ještě nemohla představit další exligová posila a bývalý záložník brněnské Zbrojovky Jan Malík. „Trénuje s námi, ale jeho polský klub dělá problémy s převedením registrace. Pracujeme na tom,“ přiblížil Machálek, jehož tým v dalším kole čeká v sobotu duel v Mohelnici.

Líšeň - Uherský Brod 1:1

Poločas: 1:0. Branka: 30. z pen. Pašek – 53. Vrága. Rozhodčí: Cieslar – Mojžíš, Mikeska. ŽK: Hanuš, Machálek, Sedláček – Sklunář. Diváci: 353.
SK Líšeň: Kotnour – Bednář (31. Sedláček), Čampa, Krška, Machálek, Pašek,
Minárčik, Zezula, Ovsepjan (70. Frimmel), Hanuš (81. Smrčka), Fall.