Domácí tým se představí pod hlavičkou Lužánky United a hrát za něj budou bývalí fotbalisté Zbrojovky, ale i dobrovolní brigádníci, fanoušci a představitelé města. Anglický celek tvoří britští fotbaloví manažeři. Utkání začne v 16:00, vstup je zdarma.

Zápas se uskuteční na popud kapitána soupeřova týmu a bývalého ředitele stadionu ve Wembley Simona Smitha, kterého před rokem přítel upozornil na článek v britském tisku o projektu Lužánky. "Bylo mi hned jasné, že jde o něco mimořádného v celosvětovém měřítku. To, co dokázali brněnští fanoušci provést s opuštěným stadionem, je dech beroucí," řekl Smith.

Následně se sešel v Brně s hlavním organizátorem akcí v Lužánkách Markem Fišerem. "Bavili jsme se o tom, jak by Angličané mohli pomoci udržet projekt v centru publicity. Sám Simon přišel s nápadem zapojit své letité kontakty z manažerského prostředí a sehrát tento přátelák," uvedl Fišer.

Tým Wembley United čítá 16 hráčů a kromě Smitha a několika jeho bývalých kolegů v něm jsou také současní či bývalí hráči a manažeři Coventry, Sunderlandu, Newcastlu, Tottenhamu, Southamptonu a dalších klubů.

Před deseti dny byla za účasti brněnského primátora Petra Vokřála slavnostně odhalena za Lužánkami maketa nového fotbalového stadionu v Brně. Nová aréna vyroste v místě současného zchátralého stadionu a měla by být hotova do konce roku 2020.

Náklady na výstavbu jsou odhadovány zhruba na 1,5 miliardy korun. Stadion by měl mít kapacitu 23 500 diváků s možností rozšíření na 33 000 míst.