Před třemi lety doma 3:2. „Sparta se nedá podceňovat, ať je nebo není ve formě. Má spoustu výborných fotbalistů. Jde o to, jak zápas sedne nám i jim," povídá před středečním duelem s letenským týmem.

V základní sestavě ze současného kádru tehdy nastoupili ještě David Pašek, Milan Lutonský a Pavel Zavadil. „Hráli jsme tady na sebe s Krejčím. Už se těším, jak si spolu zase zaběháme," naráží Hyčka na souboje s českým reprezentantem.

Na duel se hodně těší, přímo na stadionu ho podpoří bratr se synovcem. „Sparta je jeden z nejlepších týmů v české lize. Jde o poslední domácí zápas s nejlepším soupeřem, pěkná tečka na závěr sezony," říká pětadvacetile­tý hráč.

Před třemi lety přišlo na utkání 8082 diváků. Ve středu jich bude patrně o dva tisíce víc. „Jsme zvědaví, kolik nakonec dojde lidí. Je to něco jiného, než když dojdou dva nebo čtyři tisíce. Plný stadion nahecuje hráče, že kolikrát ani nevnímá únavu," líčí subtilní záložník.

Brňané se pokusí domácí šňůru bez prohry natáhnout na deset duelů. „Chceme zvítězit. Může se stát všechno, dáme první šanci, budeme na koni, diváci nás poženou. Doufám, že minimálně bod z toho bude," přeje si Hyčka, který na jaře třikrát skóroval.