Zbrojovka si ze hřiště pražské Sparty odvezla prohru 1:2. „Koho by to nemrzelo? Možnost bodovat na Letné nepřijde každý zápas. Její šance jsme přečkali, ale po nedůrazech ve vlastním vápně jsme dostali dva góly," mrzí zkušeného stopera.

V patnáctém kole nejvyšší české fotbalové soutěže přitom Brňany v prvním poločase poslal do vedení Jakub Řezníček. A tentýž hráč mohl zvýšit, stejně tak Miroslav Keresteš nebo Michal Škoda. „Kdyby zvolili lepší a přesnější řešení, bylo to zajímavější, ale zápas už se nedá vrátit," krčí rameny urostlý zadák Košťál.

V úvodu první půle dostala Sparta svého soupeře do kleští, z čehož pramenily obří příležitosti. Zatímco se defenziva Zbrojovky v čele s gólmanem Dušanem Melichárkem překonávala v jejich odvracení, Letenští zase v jejich zahazování. „Věděli jsme, že budou mít tlak a dvacet minut byl enormní. Z jedné strany tam hodně chodili. Stálo při nás i štěstí, míče se odrážely k nám, nebo jsme střely na poslední chvíli zblokovali, brankář nás určitě podržel," oceňuje.

Jenže po přestávce přišla dvouminutovka, kdy akce střídajícího Tiémoka Konatého zakončili úspěšně sparťanští forvardi Lukáš Juliš s Davidem Lafatou. „Je to škoda, když jsme přežili tolik šancí. Jak jsem viděl, co sparťané nedali, říkal jsem si, že to může dopadnout," smutní rodák z Hradce Králové.

S parťáky z obrany si občas museli připadat jako na kolotoči, který nejde zastavit. Aby uchránili vlastní branku, neohroženě se vrhali pod nohy domácích fotbalistů. „Nic jiného vám nezbývá, nechtěli jsme tam zase dostat čtyři góly jako minulou sezonu. Člověk někdy neví, kam má dřív skočit, ale takové zápasy mě baví. Na Spartě chce hrát každý. Chvílemi jsme hru srovnali a nemáme se za co stydět," povídá Košťál.

Už ve čtvrtek od pěti hodin odpoledne Zbrojovku čeká odveta pohárového osmifinále s Plzní, která první duel vyhrála 2:1. „Doma jsme ji v lize porazili. Musíme hrát zezadu, nedostat branku a pokusit se ze standardní situace nebo z brejku dát jeden gól," dodává.