Výkon v posledním zápase jen potvrdil, v jakém rozpoložení se Zbrojovka nachází?

Je to jen pokračování naší série a výsledek dokumentuje špatnou půlku sezony, kterou jsme odehráli. Mohli jsme výhrou hodně získat a posunout se na devatenáct bodů, místo toho jsme zůstali na šestnácti.

Hradečtí hráči i trenér po zápase tvrdili, že si za vítězstvím víc šli. Co myslíte?

Je to trefné. Na hřišti šlo cítit, že se víc rvou a chtějí body víc. Snažili se urvat tři body za každou cenu, když to nešlo fotbalově, tak bojovností a zarputilostí.

Proč to tak bylo?

Na to se mi těžko odpovídá. Je na zamyšlení, že hráči Hradce můžou na hřišti nechat vše a my ne. Nevím, jestli jsme v takové krizi…

Největší bolest brněnského celku momentálně spočívá ve slabé ofenzivě, ani proti nejhoršímu týmu ligy jste nehrozili.

Ofenziva je naše velká bída. Jak řešíme situace na posledních třiceti metrech, se někdy nevidí ani v žácích. Za bezbrankového stavu měl Moukanza obrovskou šanci, ale nepřebral jednoduchý balon. Za minutu jsme dostali gól po naší chybě, když necháme hráče otočit na půlce a prohráváme.

Od sestupové pozice dělí Zbrojovku pouze bod. Jak vnímáte výchozí pozici pro jaro?

Musíme pořádně potrénovat a nachystat se na druhou půlku sezony, která bude strašně těžká. Bude daleko těžší než minulou sezonu. Hrajeme první zápas s Duklou a od toho se potřebujeme odrazit. Musíme se soustředit jenom na sebe, jít do každého utkání s větší chutí vyhrát a urvat body. Musíme se co nejlépe připravit na jaro a nikdo nám s tím nepomůžeme. Určitě potřebujeme posílit.

Jaké posílení si představujete?

Nemůžu mluvit za vedení, já jsem tady od toho, abych hrál, ale za každou cenu potřebujeme tři, čtyři hráče. Nejlépe do každé řady, do zálohy klidně dva.

Především zkušené…

Přesně. Potřebujeme ligové hráče, kteří už mají něco odehráno a pomůžou nám okamžitě na place. Mladých a nezkušených máme v týmu většinu. Někteří si neuvědomují, co nás čeká. Přijde ještě větší tlak.

Co se musí ještě přes zimu stát, aby se Brno zvedlo?

V první řadě každý musí bojovat za Zbrojovku. Za klub, který jim dal šanci hrát ligu. Musejí si uvědomit, že už nemusí nikdy přijít, na jejich místo čeká třeba tisíc fotbalistů. Hrají i sami za sebe, když na to nebudou mít a nedají fotbalu vše, nemají v lize co dělat. V tom je fotbal spravedlivý. Když děláte, co máte, vrátí se vám to. Stejné to bývá, když chcete něco ošulit. Takovou mám zkušenost. Doufám, že všichni udělají vše pro záchranu ligy.