Vstřelená branka v prvním střetnutí dává Jihomoravanům naději na postup. Smělou vizi o udržení nuly však nebude proti aktuálnímu prvoligovému půlmistrovi jednoduché naplnit. „Nedostat gól je základ, jinak bychom na postup museli dát tři a dva, aby se šlo na penalty. Uděláme všechno, abychom to Plzni ztížili a postoupili dál. Chceme hrát to, co nám už s Plzní přineslo úspěch," připomíná brněnský kouč Václav Kotal.

Jeho svěřenci totiž už jednou všechny plzeňské útočné snahy přečkali bez úhony. Precizní defenzivou a zodpovědným výkonem zdolali na vlastním hřišti Viktorii koncem října 1:0. „Plzeň si tehdy ve druhé půli vytvořila spoustu střeleckých příležitostí, ale všechno nad nebo vedle. Kdyby to takhle zůstalo, budeme rádi. Musíme využít standardní situaci nebo rychlý brejk," nabádá brněnský stoper Pavel Košťál.

Z českých mužstev v letošní sezoně přečkala duel bez obdržené branky vedle Brna už jen pražská Dukla. A šlo o jediné plzeňské prohry v nejvyšší soutěži. „Pohárová utkání musíte postavit na tom, že góly nedostáváte. Na tomhle shořela Plzeň v Evropské lize s Rapidem. I Mnichov a Barcelona se snaží hrát na nulu vzadu, každý gól je důležitý," upozorňuje Kotal.

V úvodním pohárovém duelu Viktoria nenasadila nejsilnější sestavu a zvítězila doma 2:1. Do Brna přijíždí jako jasný favorit. „Čeká nás hodně nevyzpytatelný soupeř. Ligový zápas v Brně se nám vůbec nepovedl a nesmíme nikde podobný výkon zopakovat. Je to pro nás takové ponaučení," sděluje plzeňský záložník Patrik Hrošovský na klubovém webu. „Doma jsme si vytvořili náskok a určitě to může být výhoda. Brno musí dát gól, a tím pádem bude otevírat obranu. To nám může hrát do karet. Jedeme si pro postup a chceme tam vyhrát," dodává slovenský hráč.

Zbrojovku čeká druhé ze tří utkání v šesti dnech a šanci dostanou i hráči, kteří při pondělní prohře 1:2 na hřišti pražské Sparty v základní sestavě nebyli. „Nenastoupí Chrien, který u nás hostuje z Plzně a navíc se zranil. Dají se očekávat dvě tři změny v sestavě, na Letné jsem nebyl spokojený především s naší pravou stranou," podotýká Kotal.

Uzavřené sektory

Z důvodu výstavby zastřešení nekryté tribuny nebudou pro zápas přístupné sektory H až O. Majitelé permanentek na tuto tribunu naleznou dočasné útočiště v sektoru R. Do prodeje půjdou také lístky pro sektory S, kde je domácí kotel, T a U. Ceny zůstávají stejné jako pro ligové zápasy, tedy 70 korun. Veškerý prodej vstupenek odstartuje v 15 hodin na pokladnách 1 až 5.