O druhou výhru v sezoně se pokud v sobotu od tří hodin odpoledne na Julisce, kde hraje domácí utkání pražská Dukla. „Jedeme tam určitě bodovat, protože pak máme docela těžký los," připomíná brněnský záložník David Pašek následující souboje se Spartou, Jabloncem, Slavií a Mladou Boleslaví.

Jenže aby Jihomoravané uspěli, potřebují střílet branky, což se jim v letošním ročníku moc nedaří.

Zbrojovka Brno - Jihlava.Zdroj: DENÍK/Markéta Evjáková

NEJHORŠÍ V LIZE

S pouhými třemi trefami mají společně s Příbramí nejslabší ofenzivu v lize. „Do šancí jsme se dostávali, bohužel jsme je neproměnili. Myslím, že nám pomůže výsledek z Ústí," říká Pašek.

Zbrojovka ve třetím kole poháru zvítězila v Ústí nad Labem 4:1 a dvěma zápasy se na tom podílel Jakub Řezníček. „Na tréninku mu to tam padá, je jen otázka času, kdy se to přenese i do ligy," uvažuje asistent brněnského kouče Richard Dostálek.

Zbrojovka postrádá dvě nové letní akvizice, které přišly pozvednout právě ofenzivní hru souboru kouče Svatopluka Habance. Konžský útočník Franci Litsingi včera podstoupil artroskopii kolena a mimo hru je také Jan Štohanzl. „Je to ztráta, oba dva mají zkušenosti a musíme si s tím nějak poradit," podotýká Pašek.

Zbrojovka se na tréninku zaměřuje na útočné herní kombinace. „Máme nějaká cvičení, ale chce to čas, než si na sebe zvykneme," opakuje záložník, který pokukuje po základní sestavě. „Jsem momentálně rád za každou minutu. Až dostanu víc prostoru, ukáže se, zda v základu můžu být, nebo ne," povídá Pašek.

Postup Dukly do čtvrtého kola poháru po výhře 2:1 ve Velkém Meziříčí sledoval Dostálek. „Vidět soupeře naživo má vždycky cenu, všimnete si automatismů a prvků, které z videa nevyčtete," sděluje asistent.

Brno v uplynulé sezoně vyhrálo oba vzájemné duely se skóre 5:1. „Má velmi důrazný vršek, všichni jeho útočníci hrají na riziko v soubojích. V tom vidím obrovskou sílu," všímá si kouč Pražanů Jaroslav Hynek.