Prodloužili sérii neporazitelnosti už na osm utkání, přesto se kabinou brněnských fotbalistů rozléhal po zápase řev trenéra Petra Čuhela. Zbrojovka většinu domácího utkání s Vlašimí tlačila, jenže neproměňovala šance a získala pouze bod za remízu 0:0.

Brňané po 22. kole druhé ligy zůstali na šesté pozici, na druhý tým Bohemians Praha ztrácí sedm bodů. „V kabině jsem kritizoval hlavně naše obrovské chyby v obraně. Bylo až hanebné, co jsme předvedli a Vlašimi umožnili. Vpředu mi vedle přesnosti chybělo víc nasazení, abychom si šli pro gól a chtěli rozhodnout,“ povídal Čuhel.

Jihomoravané přestříleli svého soupeře 16:6, když už trefili bránu, stál na svém místě pozorný vlašimský gólman Hanuš. Proto po pěti jarních vítězstvích o jeden gól přišel nerozhodný výsledek. „Jsme zklamaní, protože šancí jsme měli dost. I když naše hra nebyla ideální, dalo se to zvládnout lépe. Nic hrozného se však nestalo, musíme zvednout hlavu a zkusit na sérii navázat,“ burcoval brněnský záložník Dominik Simerský.

Promarněné šance

Už v prvním poločase měli na kopačce góly domácí Mezlík s Doležalem, po přestávce připravil dvě vynikající příležitosti brněnský kapitán Švancara opět pro Mezlíka s Doležalem, ale skóre se nezměnilo.

V závěru utkání se zase na druhé straně prodrali do palebné pozice vlašimští mladíci, jenže Vaněček nezakončil a Kosaka vychytal brněnský gólman Doležal. „Brno doma předvádí nátlakový fotbal s dlouhými nakopávanými balony, na jeho hřišti ani nic jiného nejde. Na to jsme se poctivě připravovali. Kluci to vzadu uskákali, i když někdy i se štěstím,“ pochvaloval si vlašimský kouč Luboš Urban.

Až dvanáctý celek soutěže tak přibrzdil euforii, která v Brně od startu jara panuje. „Myslím si, že na šance to bylo tak 4:4, nepůsobili jsme pasivním dojmem. Domácí měli možná větší tlak, ale pomohl nám i gólman Hanuš. Posledních deset minut bylo hektických, branky mohly padnout na obou stranách. Z Brna se ovšem body nevozí a pro nás je i jeden zlatý,“ dodal Urban.

Přesto mohla Zbrojovka v nastavení druhého poločasu přetáhnout všechny body na svou stranu, když se Švancara po přihrávce Mezlíka objevil na hranici malého vápna, jenže místo střely nepochopitelně volil přihrávku. „To je fotbal, že šanci vyřešíte jinak. Kdyby zvolil přihrávku a padl gól, všichni ho plácají po ramenou,“ zůstal v klidu Čuhel.

V dalším kole se Zbrojovka v sobotu dopoledne představí na trávníku lídra soutěže Ústí nad Labem. „Naše série skončila, ale tou jsme svázaní nebyli. Musíme hrát dál, jednou remízu sezona nekončí. V dalších utkáních chceme potvrdit naše jarní výsledky. Ústí se nepodařily dva zápasy, čeká nás kvalitní a těžký soupeř,“ uzavřel brněnský trenér.

22. kolo: Zbrojovka Brno - Vlašim 0:0

Rozhodčí: Matějek - Páral, Dobrovolný. ŽK: P. Buchta, Mezlík - Petrů, Vojta, Matějka. Diváci: 1703.
 
Brno: Doležal I. - Pašek, Pernica, Šoljič, P. Buchta - Simerský (66. Chigou), Mezlík, Michna (61. Hromek), Lutonský (82. R. Buchta) - Švancara, Doležal II. Trenér: Čuhel.

Vlašim: Hanuš - Petrů, Vebr, Macháček, Starý - Zákostelský, Pokorný (90. Demeter), Vojta (83. Červenka), Kosak - Vaněček, Matějka (86. Janda). Trenér: Urban.