Šanci na vylepšení palebného sebevědomí mají jeho svěřenci ve středu od pěti hodin odpoledne v Ústí nad Labem, kde se představí ve třetím kole Mol Cupu. „Trenér nám říkal, že si máme víc věřit, víc se tlačit dopředu, dovolit si jeden na jednoho a dostat se do zakončení. Hlavně víc střílet, s Hradcem to bylo málo," uvedl brněnský útočník Stanislav Vávra.

Druholigový soupeř nabízí vhodnější příležitost k ofenzivním výpadům než protivníci z první ligy. „Ústí je kvalitativně úplně někde jinde. Rozdíl mezi první a druhou ligou má být vidět, je na nás, abychom ho ukázali. Chceme se utkáním v Ústí připravit i na Duklu," zmínil Vávra sobotní prvoligový duel v Praze.

Zbrojovka v poháru vyřadila divizní Slavičín 3:1, Severočeši vyhráli ve Štětí 6:0 a v Benešově 4:2. „Ústečtí jsou povzbuzení druholigovou výhrou s Pardubicemi a předpokládám, že nasadí nejsilnější sestavu. Pro nás ale nemůže být cíl nic jiného než postup," poznamenal brněnský kouč Habanec.

S týmem vyrazil na sever Čech už v úterý, chyběli Polák s Kijanskasem, kteří mají individuální program, a zranění Štohanzl s Litsingim. Konžského útočníka čeká v pátek artroskopie kolena. Brnu tak scházejí obě letní ofenzivní posily. „Je na nás ostatních, abychom místo nich něco ukázali," tušil Vávra.

V šesti utkáních nového ročníků nejvyšší soutěže vystřelila Zbrojovka na branku pouze dvacetkrát. A s úspěšností 4,3 procenta je horší pouze Jihlava. Pouhé tři góly si rozdělili Řezníček, Polák a Škoda. „Musíme vstřelit nějaký zápas dvě tři branky a prolomíme to," vyhlížel Vávra.

Trenér Habanec s asistentem Lukášem Přerostem se v Ústí nad Labem vracejí do známého prostředí. Oba tamní tým vedli, Habanec s ním postoupil do nejvyšší soutěže. „V případě úspěchu samozřejmě nachystám menší pohoštění. Nic velkého, nebude to formou prasete ani vola," culil se Habanec. Severočeským klubem prošli také brněnští fotbalisté Lukáš Vraštil s Aloisem Hyčkou. „Moc se na utkání těším, poprvé tam jedu jako soupeř. Manželka pochází z Ústí, ale fandit bude Brnu, to je povinnost," povídal Hyčka, který v Armě loni na podzim hostoval.

Brno vs. Ústí Vzájemný zápas v domácím poháru – 26. října 2005: Ústí nad Labem – Zbrojovka Brno 0:1
Prvoligová sezona 2010/2011:
Zbrojovka Brno – Ústí nad Labem 1:3, Ústí nad Labem – Zbrojovka Brno 2:3
Druholigová sezona 2011/2012:
Zbrojovka Brno – Ústí nad Labem 1:4, Ústí na Labem – Zbrojovka Brno 2:2.