Po zranění ze zimní přípravy naskočil Zoubele poprvé na jaře v minulém kole. V 85. minutě nahradil při šťastné výhře 1:0 v Teplicích faulovaného Zavadila, jemuž nakopnuté koleno zřejmě ukončilo sezonu. „Na zápas jsem se moc těšil. Přiznám se, že jsem byl po takové době trochu nervózní. Utkání se nám podařilo, bohužel zůstala kaňka v podobě Pavlova zranění," vykládal Zoubele.

Kouč Zbrojovky Václav Kotal v otázce, kdo zraněného vůdce týmu nahradí, nic netajil. „Zavadil patří k ose týmu, nedá se však nic dělat. Nahradí ho Zoubele," oznámil stratég. „Trenér ukázal na mě a tak to beru. Zpočátku se budu asi trochu oťukávat, ale chci se stát oporou mužstva, ne jen vysedávat na lavičce," přál si navrátilec z marodky Zoubele.

Pro zvětšení klikněte.

Remízový král

Pražský tým se pátečním úspěchem může výrazně přiblížit záchraně. V tabulce drží jedenácté místo. Z posledních dvanácti prvoligových střetnutí prohráli pouze dvakrát, hned pět z nich však skončilo remízou. „Brno hraje poctivý fotbal, dobře brání, má rychlý přechod do útoku. Jeho hráči jsou delší dobu pohromadě, navíc navázali na výkony z minulé sezony a dovedli si kvalitního útočníka," narážel kouč Pražanů Roman Pivarník na desetigólového šutéra Zbrojovky Jakuba Řezníčka.

V tabulce šestý brněnský celek je v klidu. Z posledních čtyř utkání slavil tři výhry a na jaře před vlastním publikem ještě nedostal gól. „Hru musíme postavit na tom, co nás zdobilo v předcházejících zápasech. Zodpovědně bránit a prosadit se v útoku. Zraněnému Zavadilovi chceme dát dárek v podobě výhry," povídal Kotal.