Středočeši se tři kola před koncem ročníku nacházejí na poslední příčce, i když na čtrnáctou Jihlavu ztrácejí pouze dva body. Přitom po devatenáctém kole jim chybělo dokonce osm bodů na klidné pozice. „Soupeře čeká v uvozovkách něco podobného jako nás posledně se Zlínem. Jde jim prakticky o vše, čemuž bude odpovídat jejich přístup a agresivita. Nebudou mít nač čekat,“ má jasno brněnský trenér Svatopluk Habanec.

Ani jeho svěřenci nemají jistou záchranu, z dvanácté příčky je od sestupových pozic dělí osm bodů. Do Příbrami míří pro definitivu. „Kluci si to musejí uhrát někde jinde, chci odvést stoprocentní výkon a vyhrát,“ oznamuje útočník Zbrojovky Jakub Řezníček, který z Příbrami pochází.

Brněnský celek se v týdnu připravoval na náročný souboj s mužstvem. „Uzpůsobili jsme tomu i tréninky, ve kterých jsme se zaměřili na dohrávání a dojíždění soubojů. Příbram má silné standardky. Dala čtyři góly Karviné a Jablonci, což není jen tak. Musíme se nachystat tak, aby z naší strany nedošlo k žádnému podcenění,“ upozorňuje Habanec.

Zbrojovka Brno - PříbramZdroj: DENÍK

KLÍČOVÉ ZÁPASY

Středočeši vyhráli tři z posledních čtyř domácích střetnutí, na což se pokusí navázat. „Zbývající zápasy jsou pro nás všechny klíčové, potřebujeme k záchraně devět bodů,“ burcuje příbramský kouč Kamil Tobiáš.

Před šesti lety Zbrojovka u Litavky podlehla 0:1, což zpečetilo její pád do druhé ligy. V sobotu může srovnat účty. Na podzim ve vzájemném souboji Brňané doma jenom remizovali 2:2. „Viděli jsme příbramské zápasy, rozhodně to není mužstvo, které odevzdaně směřuje k sestupu. V kádru má i dost osobností jako Hrušku, Jiránka, Pilíka či Rezka,“ podotýká brněnský kouč.

Jihomoravané nemohou využít Jana Poláka potrestaného za čtyři žluté karty. „Jedeme do Příbrami s cílem pozvat lidi na Plzeň,“ připomíná Habanec domácí derniéru příští sobotu.

ROZHOVOR S PAVLEM ZAVADILEM SI PŘEČTĚTE V SOBOTNÍM VYDÁNÍ DENÍKU ROVNOST.