Po výhře Brňané nijak zvlášť neslavili, dobře totiž vědí proč. Dvě kola před koncem sezony jsou stále poslední a na čtrnáctou nesestupovou příčku ztrácejí čtyři body. „Odepsali jsme se sami výkony, které jsme předváděli. Nyní se soustředíme na nadcházející dva zápasy a bavit se o záchraně nemá vůbec cenu,“ prohlásil brněnský brankář a kapitán Dušan Melichárek.

Hrát o záchranu je krutá škola, povzdechl si útočník Růsek (vpravo)
Teplice chtějí Brno pohřbít. Nebereme to na lehkou váhu, říká útočník Růsek

Zbrojovka přerušila šňůru pěti proher v řadě a devíti utkání bez vítězství. „Tři body jsou v naší situaci důležité hlavně pro hlavy, protože v nich máme neuvěřitelný bordel. Snad nás výhra někam posune hlavně v uvažování,“ doufal brněnský gólman.

FK Teplice - FC Zbrojovka Brno 1:4Poločas: 0:1
Branky: 86. Vaněček – 18. Růsek, 50. R. Acosta, 69. Bazeljuk, 84. L. Krejčí
Teplice: Grigar – Vondrášek, Jeřábek, Ljevaković, Krob – Soungole, Kučera – Hora, Žitný (70. Šimeček), Jan Rezek (56. Trubač) – Červenka (46. Vaněček).
Brno: Melichárek – Sukup, Pavlík, Kryštůfek, Vraštil – Polák – R. Acosta, Kratochvíl, L. Krejčí, Lutonský – Růsek (68. Bazeljuk).
Rozhodčí: Lerch – Dobrovolný, Poživil. ŽK: Žitný, Soungole, Jeřábek – Lutonský, Kratochvíl, Sukup. Diváci: 3 011.


V jednom duelu navíc Jihomoravané nasázeli stejně gólů jako za celé jaro. Skóre otevřel v prvním poločase Antonín Růsek. Ve druhé půli zvyšovali postupně Rafael Acosta, Konstantin Bazeljuk a Ladislav Krejčí. Jediný gól Teplic obstaral David Vaněček. „Chci se všem divákům omluvit, jde o nepochopitelný kolaps, který si nedovedu vysvětlit. Od první do devadesáté minuty jsme to nebyli my,“ zlobil se domácí trenér Daniel Šmejkal.

Pro Růska, Bazeljuka a Krejčího šlo zároveň o premiérové branky v první lize. „Zdá se mi, že za tři a půl roku, co jsem v Brně, jsme čtyři góly nedali. Možná jen v Kopeme za fotbal (v duelu proti amatérskému týmu – pozn. red.),“ utrousil hořce Melichárek.

A čím to, že najednou Brňané předvedli diametrálně odlišný výkon oproti předcházejícím zápasům? „Jdeme takhle do každého duelu, jenom tentokrát to vyšlo. Z čeho jsme vystřelili, z toho padla branka. Většinou to je naopak a spadne mi tam každá střela soupeře,“ pokrčil rameny kapitán Zbrojovky.

Brno další utkání sehraje v sobotu doma proti Jihlavě.