„Odpoledne se pro děti snažíme hlavně zpestřit, aby si z něj odnesly pozitivní zážitky a měly chuť přijít zase. Cíl je postupně v nich budovat vztah ke sportu," zve mladé talenty na hřiště šéftrenér přípravek Vladimír Chaloupka.

Program náboru
15.30–16.00 zápis zájemců
16.00 zahájení tréninku
16.15 příchod hráčů A-týmu
17.00–17.30 ukončení tréninku a doprovodné aktivity
Pozn.: Dětem stačí sportovní oblečení, občerstvení klub zajistil.

Od čtyř hodin odpoledne čekají na své potenciální budoucí spoluhráče i hráči prvoligového týmu. „Ještě nevím, kdo dorazí, ale rád bych brněnské patrioty, kteří mají pozitivní vztah k dětem. Nechceme, aby děti měly z hráčů respekt, ale aby si s nimi mohly bez ostychu zakopat, plácnout si," říká Chaloupka.

Zbrojovka pořádá nábory nepřetržitě, větší pak dvakrát až třikrát do roka. „Zájem dětí roste, ale je to dané i počasím v den náboru. Věříme, že se umoudří a nebude pršet," doufá šéftrenér.

Nábory podle něj mají i solidní úspěšnost. Řada talentů přijde na další tréninky. „Nemáme to spočítané, ale odhaduji to na šedesát až osmdesát procent dětí, které začnou chodit pravidelně," tvrdí.

Nové Zavadily či Hladké ale v útlém věku ani zkušené oko trenéra nepozná. „V pěti nebo šesti letech je to těžké, děti si ještě neudrží výkonnost a ne všechny u fotbalu vydrží," zmiňuje.