Zbrojovka nezvládla ani podzimní domácí duel, podlehla vysoko 1:4. „O to větší motivaci uspět nyní máme. Chceme navázat na pozitivní výkon z utkání s Plzní," připomněl brněnský kouč Petr Čuhel pondělní domácí porážku 1:3 s lídrem tabulky, nad kterým Zbrojovka vedla.

O srdnatém výkonu brněnského mužstva v Jablonci dobře vědí. „Čeká nás urputný soupeř, který i proti vedoucímu týmu ligy využíval každou možnost k protiútoku. Musíme si dávat pozor, Švancara a spol. jsou nebezpeční," upozornil severočeský trenér Václav Kotal, jehož celek před týdnem podlehl Liberci 0:1. „Chceme vyhrát, jen se se šancemi musíme vypořádat lépe než v Liberci," nabádal.

Bez Lafaty

Severočeskou kabinu v zimě opustili ofenzivní tahouni Lafata s Kovaříkem. „I tak je jablonecký kádr dost silný. Naše cesta k úspěchu povede přes poctivou defenzivu a brejkové situace," řekl Čuhel.

V Jablonci se s 29 góly druhý nejlépe střílející tým soutěže postaví nejhorší prvoligové obraně. Brňané dostali už třicet branek. „Přesto nás trenér upozorňoval na jejich dobrou defenzivu proti Plzni. U nás zalezou a těžko se budeme prosazovat. Musíme dát gól do šedesáté minuty, jinak se můžeme strachovat o výsledek, a k žádné tutovce nepustit Švancaru," řekl jablonecký záložník Ondřej Vaněk.

Ten nastoupí proti svým, protože pochází z Brna. „Polovinu kluků znám, takže pro mě bude utkání jiné než ostatní. Zatím jsem Zbrojovce ve dvou zápasech vstřelil dva góly a oba jsme vyhráli. Doufám, že to bude pokračovat," přál si Vaněk.

Jablonec vs. Zbrojovka Brno.
PRO ZVĚTŠENÍ KLIKNĚTE!

Zbrojovka z posledních šesti utkání prohrála pět a po úvodním jarním kole klesla na osmou pozici. „Duel s Plzní ale ukázal, že se nemáme koho bát, ani Jablonce. Potřebujeme hrát aktivně a co nejdřív vstřelit branku," pronesl Škoda, jehož čekají tvrdé souboje.

„Nikdy jsem proti Jablonci nenastoupil, ale Kysela s Benešem jsou hodně důrazní. Budou to zajímavé souboje, na tvrdost si nestěžuju," dodal.

Do sestavy Brna se po karetním trestu vrací Pernica, naopak čtyři žluté vyřadily Šoljiče. Mezlíka disciplinární komise svazu neomilostnila.