Podzim zakončila Zbrojovka domácí remízou 1:1 s Mladou Boleslaví. „Mrzí mě hlavně utkání na Bohemce a ve Zlíně, tam jsme mohli dokázat víc," připomněl brněnský kouč Václav Kotal remízu a prohru. „Zase jsme doma porazili Plzeň a Liberec, z toho pohledu je dvaadvacet bodů dobrý počin. Uvidíme, jak na podzim navážeme na jaře, což ukáží první utkání na Slavii a s Olomoucí," dodal Kotal.

Remízou uzavřeli jeho svěřenci náročný trojboj, když se v šesti dnech střetli se Spartou, s Plzní v poháru a pak Mladou Boleslaví. Po třech prohrách v řadě, které odstartovaly už v Jihlavě, zase bodovali. „Jsem rád, že jsme zápas zvládli aspoň na remízu. Tři body by pro nás byly do tabulky přívětivější, ale jsem realista, museli bychom vstřelit druhý gól," poznamenal brněnský kouč.

Zbrojovka první poločas trávila na hostující polovině a v sedmnácté minutě se ujala vedení. Ránu Jakuba Řezníčka ještě gólman Jan Šeda vyrazil k Milanu Lutonskému, který napálil tyč. Další dorážku už Řezníček nasměroval do sítě a připsal si osmou podzimní branku. „Nechtěli jsme, aby se Brno dostalo do vedení, Řezníčka jsme bránili naivně. V prvním poločase jsme nebyli nebezpeční. Potom jsme sice gól dali, další situace bohužel zůstaly nevyužité. Mohli jsme utkání otočit," mrzelo trenéra hostů Karla Jarolíma.

Po přestávce Mladá Boleslav zvýšila obrátky a domácí zmáčkla. Vyrovnání zajistil střídající Jan Chramosta, který vběhl do otevřené obrany a přehodil vybíhajícího gólmana Dušana Melichárka. „Boleslav má kvalitu, doplňuje kádr nejlepšími hráči z ostatních klubů. Naše mužstva se nedají srovnávat. Ve druhé půli jsme byli pod tlakem, jen díky výkonu brankáře jsme utkání nakonec zvládli," ocenil Kotal vystoupení Melichárka.

Brněnský brankář předvedl skvělý reflex při hlavičce Ondřeje Zahustela či ráně Lukáše Magery. „Zachytal jsem si, ale můj výkon musí hodnotit jiní. Každý viděl, že jsme byli minimálně sedmdesát minut pod velkým tlakem. Proto jsme rádi za bod," řekl Melichárek.