A proti aktuálně devátému celku druholigové tabulky odvracejí Brňané hrozbu vyřazení. Úvodní duel v Praze prohráli 0:1. „Pokud zvládneme dobře pohár, může nám to psychicky pomoct s Jihlavou," uvědomuje si brněnský trenér Václav Kotal.

Na jeho mužstvu leží ofenzivní part utkání, potřebuje vyhrát o dva góly. „Žižkov bude zalezlý a co nejdéle se pokusí bránit těsný výsledek 1:0. Co nejdřív musíme dát gól, takže na ně musíme vlítnout, není na co čekat," říká obránce Zbrojovky David Pašek.

Ten v posledních utkáních nastupuje na hrotu brněnské sestavy. „Jsem rád, že hraju vepředu a myslím, že není důvod, abych se vracel dozadu," připomíná Pašek pětigólový příděl v Mladé Boleslavi. „Nemusí se z jednoho utkání hned dělat něco velkého. Až na něj zvládala naše defenziva zápasy slušně," doplňuje Pašek.

Trenér Kotal se ovšem na špatnou defenzivní hru svého týmu hodně zlobil a proti Žižkovu sáhne ke změnám. „Už jsem myslel, že po duelu s Teplicemi se stav zlepšil, ale v Boleslavi se chyby ještě opakovaly. Pomalu jsme přistupovali k hráčům soupeře, kteří si tak mohli vytvářet šance a navíc je proměňovat. Tento přístup se musí bezpodmínečně zlepšit, pokud chceme uspět," povídá trenér.

Proti Zbrojovce se chce vytáhnout útočník Michal Škoda, jehož brněnský klub před měsícem pustil na hostování na Žižkov. „Chci ukázat, že mě Zbrojovka odložila neprávem. Doufám, že to vyjde. Na druhou stranu pokud se v zimě do Brna vrátím, zase bych si pohár s Brnem nezahrál," přiznává rozporuplné pocity.

I když jde Viktoria do osmifinálové odvety s jednogólovým náskokem, roli favorita odmítá. „Brno je pořád prvoligový tým. Pokusíme se vstřelit aspoň jeden gól, aby muselo dát tři," plánuje Škoda. Zbrojovku v úvodním duelu srazila i neproměněná penalta, když selhal Markovič. „Věřím, že se proti druholigovému týmu tentokrát prosadíme a minimálně dvě branky vstřelíme," hlásí Pašek.

Zbývající program osmifinále poháru
Středa (dnes), 17.00: Vysočina Jihlava - Sigma Olomouc (výsledek prvního zápasu 4:0), 18.00: Zbrojovka Brno - Viktoria Žižkov (0:1).

Úterý 5. listopadu, 18.00:
Sparta Praha 1. - SC Znojmo (3:2).

Sobota 16. listopadu, 11.00:
Domažlice - Viktoria Plzeň (první zápas).