Nastoupí osvědčená startovní dvojice nového brněnského kouče Karel Kroupa, Miroslav Markovič? Nebo se na úkor jednoho z nich dočká po třízápasovém vysedávání na lavičce nejlepší střelec týmu Petr Švancara? „Lavička pro mě není příjemná. Zastávám názor, že v útoku mají nastupovat ti, kteří se dostávají do šancí a dávají góly," povídal pětatřicetiletý Švancara.

Takový argument ukazuje na něj. Proti Olomouci vstřelil vítěznou branku, proti Ostravě zařídil oba brněnské góly. „Máme varianty se Švancim i bez něj, uvidíme v neděli. Jeho minutáž se zvětšuje a proti Baníku udělal kus fotbalové práce. Pro mužstvo má obrovský přínos," povídal trenér Grmela. Zato Markovič ani v jednom ze čtyř posledních utkání, v nichž nastoupil v základní sestavě, nic nepředvedl.

S nasazením žolíka Švancary zatím ovšem Zbrojovka vybojovala šest bodů z devíti a poskočila na desátou příčku nejvyšší soutěže.

A to je argument pro Grmelu. „Švanci umí super jeden na jednoho, má skvělé řešení situací, tak proč se prát s mladými soupeři hned od začátku? Ať se vymlátí mladí a Švanci pak donese kvalitu. Momentálně mu jeho role sedí skvěle a nám taktika vychází," naznačil kouč. „Pro Švanciho je to těžký úděl, pere se s ním však dobře," doplnil.

Zbrojovka versus Mladá Boleslav.
PRO ZVĚTŠENÍ KLIKNĚTE!

S urostlými mladoboleslavskými stopery Petrem Johanou a Radkem Dosoudilem se nejspíš znovu popere Kroupa. „S Mírou Markovičem si rozumíme, ale hráli jsme spolu jen dva zápasy. Se Švancim jsem nastupoval už za mládežnické týmy a na hřišti si sedíme hodně," umí si Kroupa představit spolupráci.

Duelem se sedmou Mladou Boleslaví si může Zbrojovka definitivně pojistit záchranu. Varování pro ni znamená poslední venkovní zápas v Liberci, kde prohrála 0:2 po předchozí výhře s Olomoucí. „Mám obavy, aby to nebylo stejné. Liberec měl ligové utkání s námi mezi pohárovými duely stejně jako teď Boleslav a kluci měli v hlavách, že hrají v rychlém sledu. Snad jsme dostali facku v Liberci a kluci ji vymažou," přál si Grmela. „Dnes máme osmadvacet bodů, obratem s Ostravou si kluci zvedli sebevědomí a posunuli se. Věřím, že to na hřišti prodají a definitivně se zachráníme," doufal trenér.

Jenže Středočeši tři ze čtyř posledních utkání v Brně vyhráli. „Ligu v žádném případě neodepisujeme na úkor poháru a do Brna jedeme bodovat," sdělil mladoboleslavský kouč Ladislav Minář.