Trenér Brna Svatopluk Habanec nechal poprvé na jaře na lavičce s deseti góly nejlepšího střelce týmu Škodu, místo kterého dostal přednost ukrajinský záložník Tašči. Právě on připravil první velkou šanci zápasu pro Řezníčka, toho ale vychytal hostující brankář Fryšták.

Bohemians potvrdili mizernou útočnou formu a v prvním poločase se do větší šance nedostali. V prvním dějství se hrál především neurovnaný a nervózní fotbal a rozhodčí ve 22 minutách rozdal čtyři žluté a jednu červenou kartu. Tu dostal hostující Berger, který dostal dvě žluté během osmi minut.

„Jsme zklamaní, chtěli jsme v tomto utkání získat tři body. Šli jsme si od začátku za tím, šance byly, ale branka se nám vstřelit nepodařila," řekl kouč Brna Svatopluk Habanec. „Po vyloučení Bergera hosté bránili ještě víc, zatáhli se a už jen spoléhali na obranu. Druhý náš zápas po sobě skončil 0:0, hráli jsme sice aktivně, ve druhém poločase neustále na jednu branku, orazítkovali tyčku, jenže gól nepřišel. Bod je pro nás ztrátou," dodal.

Po přestávce se na hřišti spíš bojovalo, což umocňovala soustředěná obrana oslabených Bohemians. Do hry se tak dostal i Škoda a oživení domácí začali hrozit. Po Polákově střele se dostal k dorážce Litsingi, ale trefil jen před sebou stojícího obránce Bohemians.

V 77. minutě se síly vyrovnaly, když po druhé žluté kartě musel do kabin Tašči. Zbrojovka však nepolevila a v závěru mohla rozhodnout. Škoda našel centrem z levé strany před brankou Litsingiho, jeho hlavička ale orazítkovala pouze tyč Fryštákovy branky.

Bohemians tak protáhli čekání na ligový gól na 626 minut, když naposledy skórovali v listopadovém utkání se Slavií. Brno nedokázalo dát gól podruhé za sebou a připsalo si už dvanáctou remízu v sezoně. „Mužstvo musím pochválit, kluci dřeli, pracovali, bojovali a řekl bych, že bod je pro nás zasloužený. Remíza je úspěch a vážíme si toho, protože Zbrojovka má kvalitní tým a v létě posílila," uvedl trenér Bohemians 1905 Miroslav Koubek.

Zbrojovka Brno – Boheminas 1905 0:0

Žluté karty: 36. Tašči – 23. Krch, 34. Berger, 45. P. Buchta

Červená karta: 42. Berger

Diváci: 5016

Zbrojovka Brno: Melichárek – T. Jablonský, Kijanskas, Pavlík, Štohanzl (88. Přichystal) – Polák, Zavadil (C) – Lutonský (62. Škoda), Tašči, Ashiru (57. Litsingi) – Řezníček. Trenér: Habanec

Bohemians Praha 1905: Fryšták – Dostál, P. Buchta, Krch (C) – Švec, Havel, Hubínek, Jindřišek – Berger, Marković (70. Kabajev – 89. Kuchta), Luts (46. Šmíd). Trenér: Koubek