V prvním poločase toho Zbrojovka moc nepředvedla, přestože Teplice příliš nehrozily. Brněnský celek se jejich hrou ukolébal, hráči často zbytečně volili přihrávky dozadu nebo kazili jednoduché kombinace.

Ve dvanácté minutě zahrozil hlavičkující teplický útočník Roman Potočný, který přestřelil branku. Po půlhodině měla obrovskou šanci i Zbrojovka, když Michal Škoda našel v pokutovém území ideálně postaveného Matúše Lacka, jeho slabou střelu však pohodlně sebral do náručí brankář Tomáš Grigar.

Po přestávce už nastoupil jiný brněnský celek, domácí fotbalisté se zakousli do soupeře a hnali se za brankou. Krátce po přestávce dostal míč v pokutovém území Lukáš Vraštil, ale ukázal, že jeho práce je spíš gólům bránit, soupeř mu balon sebral. Pak hlavičkoval Jakub Řezníček, ale teplickou branku výrazně neohrozil.

Zbrojovka se nadále hnala na zteč hostující branky, aktivitou hýřil především konžský útočník Franci Litsingi. Jeho oblouček našel Jana Štohanzla, který svým pokusem Grigara příliš neprověřil. Po hodině hry Škoda hlavou minul branku. „První poločas se seznamovali všichni hráči s plochou i prostředím, máme hromadu nových fotbalistů. První půlka byla vyrovnaná, větší držení míče měly Teplice, vyráželi jsme do brejků po straně, z jednoho měl velkou šanci Lacko, řešil to technicky a měl důrazněji. Druhý poločas jsme vlítli na Teplice nátlakovou hrou a centrovanými balony, čtyři pět šancí jsme měli, u Teplic jsem větší nezaznamenal," shrnul duel Habanec.

V závěru hosté především drželi remízu. Domácí Škoda se ještě tísněný ke střele dostal, ale branky se už ani Zbrojovka nedočkala. „Kvalita teplického kádru je velká, přesto si přijely jednoznačně pro bod, což bylo vidět v závěru zápasu třeba střídáním, byli šťastní za bod. Přáli jsme si moc vyhrát domácí utkání, abychom se o kousek posunuli, bohužel se nestalo. Pozitivní je, že jsme branku nedostali, náš bojovný výkon i nadstandardní nasazení, ale v kvalitě zakončení jsme měli nedostatky, nedali jsme ani jednu branku. To nás mrzí a musíme body získat někde jinde," dodal Habanec.

Severočeši zůstali po třech kolech bez porážky, navíc stále nedostali gól a na jednu vstřelenou branku si připsali už pátý bod. „Do utkání jsme vstoupili aktivně, působili jsme kompaktním dojmem a byli jsme nebezpeční dopředu třicet minut. Brno dohrálo dobře poločas a bylo posledních patnáct minut lepší, vstoupilo dobře i do druhé půle, ale posledních dvacet pět minut jsme se zvedli a v závěru jsme byli taky nebezpeční. Nedostali jsme gól, za to jsem rád, ale branku jsme chtěli vstřelit, což se nám nepodařilo," pravil teplický trenér Daniel Šmejkal.

3. kolo první fotbalové ligy:

Zbrojovka Brno – FK Teplice 0:0 (0:0)

Rozhodčí: Franěk – Kotík, Boček. ŽK: Buchta, Řezníček (oba Brno). Diváci: 4220.

Brno: Melichárek – Hyčka, Vraštil, Kijanskas, Lutonský – Buchta – Litsingi, Škoda (87. Šural), Lacko, Štohanzl – Řezníček. Trenér: Habanec.

Teplice: Grigar – Vondrášek, Lüftner, Jeřábek, Urma – Hora (90. Dressler), Hrubý, Ljevakovič, Vachoušek (59. Kodeš), Fillo – Potočný (72. Vaněček). Trenér: Šmejkal.