První poločas toho fanouškům moc nenabídl, příznivci hostujícího celku se tak neustále zahřívali ustavičným skandováním, kterým hnali svůj celek. První zajímavou akci předvedlo Slovácko, když v jedenácté minutě našel Kuncl hlavu Kerbra, který mířil těsně vedle.

Po půlhodině hry se předvedla také Zbrojovka, když kombinaci na pravé straně zakončoval v pokutovém území Jugas střelou vedle tyče. Brněnský krajní obránce byl překvapivě nejpilnější střelec, do konce poločasu ještě dvakrát nebezpečně hlavičkoval, ale mezi tři tyče nezamířil. Slovácko už se připomnělo pouze tvrdou ranou Kaloudy z přímého kopu ve 32. minutě, kterou spolehlivě kryl Hladký.

Do druhého poločasu vlétl aktivnější domácí tým a hned měl velkou příležitost. Na Jugasův aut si do pokutového území naběhl Vávra a jeho pokus levačkou vyškrábl brankář Heča. Do tempa se dostával především francouzský záložník Moukanza, který v 62. minutě navezl míč do středu hřiště, ideálně načasoval přihrávku doleva na volného Keresteše, jenže ten si balon přehazoval na pravou nohu a jeho pokus zblokoval Heča.

Jenže z tlaku brněnského týmu najednou přišla 75. minuta a vedoucí branka Slovácka. Pěknou akci na pravé straně předvedl střídající Hlúpik, který na malé vápno předložil balon Liboru Doškovi, jenže v letošní sezoně vstřelil už svou desátou branku.

V nastavení se ještě protlačil do šance domácí Sýkora, ale v pádu trefil pouze gólmana Heču. „Dostali jsme body za to, co nám bylo nabídnuto. Měli jsme šanci po akci Hlúpika a Došek rozhodl, pak jsme ještě přečkali infarktovou situaci v devadesáté minutě. Odvezli jsme si tři body a jsem za ně moc rád, velice se nám hodí do naší skládačky před těžkým závěrem podzimu," podotkl trenér Slovácka Svatopluk Hababnec.

Zbrojovka v tabulce klesla na čtrnáctou pozici, pouze lepší skóre ji dělí od předposledních Českých Budějovic. „Už před tímto zápasem jsme deklarovali, že hrajeme o záchranu. Situace v tabulce je tak vyrovnaná, že se musíme pokusit udělat maximum a získat co nejvíc bodů. Potřebujeme se dostat z psychické nepohody, která v týmu panuje, nálada není dobrá. Zlepšili jsme aspoň výkony v obranné fázi, ale odešla nám produktivita. Jestliže nedáte doma gól, je složité nějaké body uhrát," uvedl brněnský kouč Václav Kotal.

FC Zbrojovka Brno - 1. FC Slovácko 0:1 (0:0)

Branka: 75. Došek. Rozhodčí: Ardeleánu - Štěrba, Kotík. ŽK: Šumolikoski, Kalouda. Diváci: 3322.

Brno: Hladký - Jugas, Košťál, Schuster, Lutonský - Fischer (81. Slančík), Malík, Šumbera (59. Keresteš) - Sýkora, Vávra (75. Hyčka), Moukanza. Trenér: Kotal.

Slovácko: Heča - Kuncl, T. Rada, Břečka, Reinberk - Šumulikoski - Diviš (71. Hlúpik), Kalouda (83. Valenta), Havlík (63. Trávník), Kerbr - Došek. Trenér: Habanec.