Domácí vítězství posunulo na jedenáctou pozici. O dva body víc než Brno má čtrnácté Slovácko a patnáctá Ostrava. „Tohle byla stejná situace pro oba týmy. Věděli jsme, jak se vyvíjí tabulka a tím, že jsme duel nezvládli, nám teď Karviná odskočila. Je to pro nás velmi složitá situace,“ uznal brněnský trenér Richard Dostálek.


Přitom jeho svěřenci nemohli zápas zahájit lépe, když už v osmé minutě přímý kop Tomáše Pilíka nasměroval před bránu Petr Pavlík a útočník Michal Škoda se trefil poprvé od návratu z hostování v Norsku. Jenže už ve dvacáté minutě srovnal z rohového kopu venezuelský hráč v karvinských službách Eric Ramirez. „Hodně důležité bylo naše vyrovnání do přestávky. Tam jsem začal věřit tomu, že to zvládneme, protože z kluků prýštila obrovská snaha zlomit dosavadní nepříznivý vývoj sezony,“ ulevilo se karvinskému kouči Jozefu Weberovi.

Ilustrační foto.
Kometa porazila Jihlavu 4:2. Výhru přihrály výpady Němce

Zápas rozhodla sporná penalta. V 56. minutě naběhl po levé straně do vápna domácí Jan Moravec a po lehkém kontaktu s brněnským záložníkem Alvinem Fortesem upadl. Rozhodčí Ondřej Pechanec chvíli váhal, pak ukázal na značku pokutového kopu. Lukáš Budínský jej s přehledem proměnil. „Měli jsme výborný vstup do zápasu, ale postupem času jsme se nevyvarovali chyb, po kterých měli domácí standardní situace a potrestali nás z nich,“ mrzelo Dostálka.


Za protesty viděl žlutou kartu brněnský gólman Dušan Melichárek, který se o pět minut později po souboji ohnal po Janu Hoškovi a sudí jej vyloučil.


I v deseti si Zbrojovka vytvořila šance, ale vyrovnání se nedočkala. „Výhra se nerodila lehce, ale všem se nám moc ulevilo. Jen škoda zbytečného závěru, kdy nás ohromně podržel brankář Berkovec. V té chvíli už mělo být rozhodnuto, ale ukázalo se, že nejsme úplně v pohodě,“ řekl Weber.

MFK Karviná – Zbrojovka Brno 2:1 (1:1)
Branky: 21. Ramirez, 56. Budínský z pen. – 8. Škoda. Rozhodčí: Pechanec. ŽK: Lischka, Hošek, Čolič – Škoda, Fortes, Melichárek. ČK: 65. Melichárek. Diváci: 3373.
Karviná: Berkovec – Čolič, Hošek, Lischka, Eismann – Panák, Janečka – Moravec, Budínský (90. Šisler), Letič (69. Štepanovský) – Ramírez (90.+5 Smrž).
Brno: Melichárek – Vraštil, Pavlík, Gáč, Jablonský (65. Halouska) – Sedlák (77. Kratochvíl), Polák – Fortes, Pilík (72. Přichystal), Lutonský – Škoda.

Vítězem nočního běhu na 10 mil se stal Jiří Čípa.
Čípa obhájil vítězství v nočním běhu Brnem, ženám opět kralovala Puklová